مقایسه بازده تولید در سیستم های پرورش گسترده و نیمه متراکم میگوی وانامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-8-1_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین کرم یار

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، صندوق پستی: ۷۷۵-۱۴۵۱۵

عباس متین فر

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، صندوق پستی: ۶۱۱۶- ۱۴۱۵۵

مهدی شمسایی

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، صندوق پستی: ۷۷۵-۱۴۵۱۵

قاسم غریبی

پژوهشکده میگوی کشور، بوشهر، صندوق پستی: ۱۳۷۴

چکیده

سطح تکنولوژی پرورش میگو که از آن به سامانه های پرورش میگو یاد می شود، عمدتا به تراکم لارو، سطح مزرعه، توان سرمایه گذاری پرورش دهنده و میزان محصول وابسته است. بنابراین انتخاب سامانه مناسب پرورش با توجه به توان تولید، حجم سرمایه گذاری لازم و شاخص های بازگشت سرمایه و سودآوری بسیار حائز اهمیت خواهد بود. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه دو سیستم گسترده و نیمه متراکم پرورش میگو وانامی (Litopenaeus Vannamei) از نقطه نظر میزان رشد، بازماندگی، نرخ رشد ویژه و تولید در دوره پرورشی ۱۱۰ روز و معرفی گزینه برتر با توجه به جنبه فنی و اقتصادی می باشد. در این تحقیق پست لاورهای ۱۲ به ترتیب با تراکم ۱۰ و ۳۰ عدد در مترمربع در استخرهای سیستم گسترده و نیمه متراکم ذخیره سازی شدند. تغذیه میگوها در سیستم گسترده مبتنی بر کودهی و تولیدات طبیعی استخر (غذاهای زنده) و در سیستم نیمه متراکم بر مبنای غذای فرموله شده بود. میانگین طول، وزن، بازماندگی، نرخ رشد ویژه و تولید در سیستم گسترده به ترتیب ۹۶/۳ میلی متر، ۷/۳۳ گرم، ۶۵/۵۳%، ۴/۹۹، ۵۶۰ کیلوگرم در هکتار و در سیستم نیمه متراکم به ترتیب ۱۲۹ میلی متر، ۱۵/۳ گرم، ۸۷/۲۳%، ۵/۵۶، ۴۰۸۲ کیلوگرم در هکتار بود. نتایج تحقیق نشان دادند که با توجه به پارامترهای اندازه گیری شده سیستم نیمه متراکم بر سیستم گسترده برتری دارد و مقایسه نتایج بین دو سیستم در آزمون T مستقل نشان دهنده اختلاف معنی داری است (۰/۰۵> P).

کلیدواژه ها

بازده تولید, میگوی وانامی (Litopenaeus Vannamei), سیستم گسترده, سیستم نیمه متراکم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.