اثر دفعات غذادهی بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن میگوی رودخانه ای شرق Macrobrachium nipponense (De Haan,۱۸۴۹)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 24، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-24-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اتفاق دوست

حسین حقیقی

حمید علاف نویریان

چکیده

این مطالعه به منظور تعیین اثر دفعات غذادهی بر شاخص های رشد، ضریب تبدیل غذایی، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی بدن در پرورش میگوی رودخانه ای شرق(Macrobrachium nipponense) به مدت ۵۶ روز انجام گردید. در این آزمایش تعداد ۱۸۰ عدد میگو با میانگین وزنی ۱۱/۰± ۴۰/۱ گرم میانگین (± انحراف استاندارد) شمارش و در ۱۲ مخزن شیشه ای ۷۰ لیتری با حجم آبگیری ۶۰ لیتر، شامل ۴ تیمار و ۳ تکرار در شرایط یکسان پرورشی (جیره غذایی و مقدار آن، شرایط فیزیکوشیمیایی آب، دوره نوری، تراکم کشت و ۲ درصد غذادهی نسبت به وزن زی توده) بصورت کاملا تصادفی توزیع شدند و به ترتیب با دفعات مختلف ۳، ۴، ۵ و ۶ مرتبه در روز با جیره ثابت تجاری (پروتئین ۵۰ درصد، چربی ۱۳ درصد، خاکستر ۱۲ درصد، رطوبت ۱۲-۱۰ درصد) غذادهی شدند. متوسط وزن نهایی، افزایش وزن و نرخ رشد ویژه بطور معنی داری در تیمار ۵ بار غذادهی در روز نسبت به سایر تیمار ها بیشتر بود (۰۵/۰p< ) ولی اختلاف معنی داری در ضریب وضعیت بین تیمارها مشاهده نشد (۰۵/۰p> ). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در ۵ بار غذادهی در روز بدست آمد و تیمارهای ۴ و ۵ بار غذادهی در روز به ترتیب با ۸/۱±۸۰/۶۸ و ۵/۲±۶۰/۷۷ درصد، بیشترین نرخ بازماندگی را داشتند. بالاترین درصد پروتئین (۰۷/۰± ۸۶/۱۲ درصد) و چربی (۰۲/۰ ± ۴۶/۳ درصد) بدن در تیمار با دفعات غذادهی ۵ بار در روز مشاهده شد. نتایج بدست آمده مطلوبیت دفعات غذادهی ۵ بار در روز را نشان داد که اختلاف معنی داری از نظر افزایش شاخص های رشد و نرخ بازماندگی، کاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش میزان پروتئین و چربی لاشه با سایر تیمارها داشت (۰۵/۰p< ).

کلیدواژه ها

Feeding frequency, Oriental river prawn, Prawn fostering, Growth indices, Feed Conversion Ratio, دفعات غذادهی, میگوی رودخانه ای شرق, پرورش میگو, شاخص های رشد, ضریب تبدیل غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.