سنجش بلوغ و رتبه بندی حوزه های دانش مدیریت پروژه براساس مدل OPM۳؛ مطالعه موردی مجتمع فولاد مبارکه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تصمیم گیری و تحقیق در عملیات، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_DMOR-6-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی شیرویه زاد

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی ، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

مهسا سروش نیا

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

مهدی ملت

رئیس اجرای پروژه های حمل و نقل مجتمع فولاد مبارکه، اصفهان، ایران.

محمد رضا صالحی

رئیس برنامه ریزی و کنترل پروژه مجتمع فولاد مبارکه، اصفهان، ایران.

چکیده

هدف:  امروزه استفاده از مدل­های بلوغ به عنوان یکی از مهمترین راه­های ارزیابی وضعیت بلوغ مدیریت پروژه در یک سازمان به شمار می­رود. این مدل­ها به سازمان­ها کمک می­کنند تا قابلیت­های خود را در سطح پروژه­ها و استراتژی­های سازمانی با یک استاندارد معین و علمی مقایسه کنند. هدف از این پژوهش، سنجش بلوغ مدیریت پروژه سازمانی بر اساس مدل بلوغ مدیریت پروژه در واحد معاونت اجرای پروژه­های مجتمع فولاد مبارکه است.روش شناسی پژوهش: به منظور سنجش بلوغ مدیریت پروژه، در ابتدا سوالات مصاحبه در هر یک از حوزه های دانشی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای شناسایی گردید، سپس جمع­آوری اطلاعات در قالب مصاحبه در سطح کارشناسان و مدیران مجتمع فولاد مبارکه صورت گرفته است. در ادامه از روش ارزیابی نسبی تجمعی برای رتبه بندی حوزه­های دانش مدیریت پروژه با توجه به نتایج به دست­آمده استفاده شده­است.یافته ها: نتایج نشان می­دهد که واحد معاونت اجرای پروژه­ها در حوزه دانشی مدیریت زمان بندی پروژه نسبت به سایر حوزه­ها عملکرد مطلوب تری دارد.اصالت/ارزش افزوده علمی: دراین پژوهش به ارزیابی و تحلیل عملکرد واحد اجرای پروژه­های سازمان بر پایه استاندارد مدل بلوغ مدیریت پروژه پرداخته شده­است. طبق نتایج به دست آمده، پیشنهادات کاربردی برای بهبود عملکرد مدیریت پروژه ارائه شده­است.

کلیدواژه ها

مدل بلوغ مدیریت پروژه سازمانی, استاندارد گستره دانش مدیریت پروژه, تصمیم گیری با معیارهای چندگانه, روش آراس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.