مدل سازی هم جواری کاربری های پرخطر بر اساس ارزیابی شاخص تهدید (مطالعه موردی: پمپ بنزین های ناحیه ۳ منطقه ۷ شهر تهران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت بحران، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEM-10-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قنبری نسب

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

مهدی مدیری

استاد تمام دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

مرضیه مشهدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

ابراهیم هاشمی فسایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

میعاد یاری

دانشجوی کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

چکیده

در عصر حاضر با توجه به رویکرد جدید تاثیر محوری کشورهای متخاصم که صحنه نبرد را به مناطق شهری منتقل کرده اند، دشمن در پی ایجاد اختلال در عملکرد زیرساخت های حیاتی کشور هدف است. ازجمله این زیرساخت های حیاتی که نقش مهمی در خدمت رسانی شهری دارد، شبکه سوخت رسانی و جایگاه های عرضه سوخت است. جایگاه های عرضه سوخت در مناطق شهری افزون بر نقش خطیر سوخت رسانی به وسایل نقلیه، به دلیل وجود مخازن نگهداری سوخت قابل اشتعال، از پتانسیل بالایی جهت ایجاد حوادث بزرگ برخوردار است. این حوادث می تواند شامل حوادث فرایندی، عمدی و متخاصمانه باشد؛ ولی با به کارگیری صحیح اصول برنامه ریزی کاربری اراضی می توان خطر این گونه کاربری ها را تا حدود زیادی کاهش داد. لذا این پژوهش درصدد آن است تا با بهره گیری از نرم افزار PHAST، سامانه اطلاعات مکانی و همچنین کشف و به کارگیری شاخص هایی جهت استخراج میزان آسیب پذیری هرکدام از کاربری های هم جوار این جایگاه ها؛ نتایج حاصل از پیامدهای وقوع حادثه در جایگاه عرضه سوخت را ادغام نموده و با ارائه نقشه های کاربردی، فرایند برنامه ریزی کاربری اراضی را تسهیل نماید.

کلیدواژه ها

تهدید, مدل سازی مکانی, کاربری پرخطر, برنامه ریزی کاربری زمین, سامانه اطلاعات مکانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.