کاربرد سنجش از دور در برآورد تبخیر-تعرق واقعی، بهره وری آب و راندمان آبیاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره علوم خاک ایران و چهارمین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه تجدید حیات حکیمانه خاک و حکمروائی حکیمانه آب
  • کد COI اختصاصی: SSCI17_636
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهرخ زندپارسا

استاد، بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مهدی مهبد

استادیار، گروه علوم مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم

شهره دیداری

استادیار، بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

فاطمه قاسمی سعادت آبادی

دانشجوی دکتری، بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سجاد جمشیدی

دانشجوی دکتری، بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز وDepartment of Agronomy- Crops, Soils, and Water Sciences Purdue University, West Lafayette, IN ۴۷۹۰۷, USA

سمیه نوروزی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

استفاده از فناوری سنجش از دور در مدیریت منابع آب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای مدیریت مصرف آب در کشاورزی باید از میزان واقعی آب مصرفی گیاهان آگاهی پیدا کرد، تا علاوه بر تامین نیاز آبی گیاه و اجتناب از بروز تنش خشکی و کاهش محصول، از مصرف بیش از اندازه آب نیز جلوگیری نمود. نیاز آبیاری مزارع کشاورزی برابساس تبخیر-تعرق واقعی گیاهان میباشد، که به تغییرات زمان و مکان، ویژگی های هیدرولوژیکی خاک، بارش ، نوع و تراکم پوشش گیاهی، نوع سیستمهای آبیاری و روش آبیاری وابسته می باشد. تعیین تبخیر-تعرق واقعی گیاهان مزارع کشاورزی با استفاده از روشهای سنتی امکان پذیر نیست، به همین دلیل استفاده از الگوریتمهای سنجش از دور برای تعیین تبخیر-تعرق واقعی، توصیه میشود. برای استفاده از فناوری سنجش از دور لازم است نتایج حاصله با داده های اندازه گیری شده اطلاعات هواشناسی، مقدار و زمان آب مصرفی و محصول برداشت شده در مزارع مقایسه، تلفیق و اعتبار سنجی شود.

کلیدواژه ها

تبخیر-تعرق، METRIC، گندم زمستانه، Landsat۸، ، AquaCrop

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.