تاثیر کاهش دمای کانوپی و مقدار نسبی آب برگ بر عملکرد سیر تحت شرایط محدودیت رطوبتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره علوم خاک ایران و چهارمین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه تجدید حیات حکیمانه خاک و حکمروائی حکیمانه آب
  • کد COI اختصاصی: SSCI17_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی هادیزاده

بخش خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، ایران،

خداداد دهمرده

بخش خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی ، آموزش و منابع طبیعی سیستان- ایران

علی سرحدی

بخش خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی ، آموزش و منابع طبیعی سیستان- ایران

چکیده

این بررسی به منظور مطالعه نقش میزان نسبی آب برگ (RWC) و کاهش دمای کانوپی (CTD) در تحمل تنش رطوبتی در مراحل مختلف نمو گیاه سیر در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی (۱۳۹۶-۹۷) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک اجرا شد. فاکتور اصلی محدودیت رطوبتی در مراحل مختلف رشد، شامل: -I۱ شرایط آبیاری زیرسطحی، -I۲ شرایط آبیاری نوار تیپ، -I۳ شرایط آبیاری نواری ( سطحی) است. میزان آبیاری در هر مرحله در سطوح ۱۰۰، ۷۵ و ۵۵ درصد از مقدار آب آبیاری میباشد. نتایج حاکی از آنست که میانگین RWC در آبیاری نواری ۴۴/۸۷ درصد در آبیاری تیپ ۴۲/۲۲ درصد و در آبیاری زیرسطحی ۴۷/۵ درصد در تمامی سطوح آبیاری میباشد. در روش آبیاری نواری تفاوت دمای برگ بین سه سطح بیشتر از روش آبیاری تیپ و زیرسطحی است. ماکزییم عملکرد سیر در آبیاری تیپ در شرایط نرمال با ۲۸/۸ تن در هکتار بود و کمترین عملکرد مربوط به آبیاری زیر سطحی با ۷/۴ تن در هکتار در شرایط %۵۰ نیاز آبی گیاه بدست آمد.

کلیدواژه ها

تیپ، زیرسطحی، دمای کانوپی، سیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.