کودآبیاری روشی برای افزایش کارایی مصرف نیتروژن در باغهای چای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره علوم خاک ایران و چهارمین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه تجدید حیات حکیمانه خاک و حکمروائی حکیمانه آب
  • کد COI اختصاصی: SSCI17_375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوروش مجدسلیمی

مربی پژوهش، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده چای، لاهیجان

شهرزاد شایگان

محقق، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، رشت.

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر روش کودآبیاری با استفاده از سامانه آبیاری قطرهای بر کارایی مصرف نیتروژن در باغ چایی در منطقه بازکیاگوراب لاهیجان طی دوره رشد سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ اجرا شد. کود نیتروژنی به عنوان عامل اصلی شامل چهار سطح صفر، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار N۰) تا (N۳ و آبیاری به عنوان عامل فرعی شامل پنج سطح صفر، ۲۵، ۵۰ ، ۷۵و ۱۰۰ درصد نیاز آبیاری I۰) تا (I۴ در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد بیشترین کارآیی مصرف نیتروژنی در سطح آبیاری کامل (I۴)و با مصرف ۱۵۰ کیلوگرم کود نیتروژنی طی دوره رشد دو سال به ترتیب برابر ۷/۵۱ و ۱۳/۹۶ کیلوگرم چای ساخته شده به ازای هر کیلوگرم کود نیتروژنی به دست آمد. در شرایط بدون آبیاری، میانگین دو سالانه کارایی مصرف نیتروژن برای کاربرد سرک کود نیتروژنی ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار به ترتیب برابر ۴/۲، ۲/۶۶ و ۱/۶۱ کیلوگرم چای ساخته شده بر کیلوگرم کود نیتروژنی به دست آمد. علت اصلی مقادیر پایین کارآیی مصرف نیتروژن در سطح بدون آبیاری در مقایسه با سایر سطوح آبیاری، تنش رطوبتی زیاد به علت خشکسالی در برخی از ماه های دوره رشد، تعداد تقسیط، روش کوددهی و هدررفت زیاد کاربرد سرک کود نیتروژنی است. بنابراین کاربرد روش کودآبیاری قطره ای برای باغهای چای توصیه میشود.

کلیدواژه ها

آبیاری قطره ای، عملکرد چای، کودآبیاری، کود نیتروژنی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.