بررسی توزیع مکانی برخی ویژگیهای شیمیایی خاک های منطقه غرب استان اصفهان (کربن آلی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره علوم خاک ایران و چهارمین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه تجدید حیات حکیمانه خاک و حکمروائی حکیمانه آب
  • کد COI اختصاصی: SSCI17_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودیان

کارشناسی ارشد مدیریت و حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

هادی قربانی

دانشیار علوم خاک، آلودگی های خاک و محیط زیست دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

محمود صلحی

استادیار حاصلخیزی و تغذیه، مرکز تحقیقات خاک و آب اصفهان

شاهین شاهسونی

استادیار حاصلخیزی و تغذیه گیاه

چکیده

پژوهش حاضر به منظور شناخت پراکنش مکانی ویژگیهای خاک برای برنامه ریزی، بهره برداری و مدیریت بهینه اراضی در دشت فریدن اصفهان به مساحت تقریبی ۴۰۰ کیلومترمربع انجام شده است. بر اساس نقشه های ۱:۵۰۰۰۰ توپوگرافی و با کمک نرم افزار GIS منطقه با فواصل۲۰۰۰×۲۰۰۰ متر شبکه بندی، ۱۰۰ نقطه مطالعاتی شناسایی و از عمق ۰ تا ۳۰ سانتیمتری نمونه برداری و موقعیت مکانی نقاط با استفاده از (GPS) تعیین شد. آزمون نرمالیته برای متغیر کربن آلی با استفاده از نرمافزار SPSS۲۵ بررسی و عملیات نرمال سازی با تبدیل به لگاریتم انجام شد. کریجینگ ساده به عنوان بهترین روش درونیابی و وزندهی معکوس فاصله برای تخمین داده در نقاط فاقد اطلاعات با استفاده از روش ارزیابی متقاطع و آماره های MAE، MBE، MSE و RMSE انتخاب و نقشه پراکنش مکانی ترسیم و مدل واریوگرامی برای کربن آلی مدل درجه دوم منطقی با کمترین Nugget و خطا انتخاب شد. پارامترهای آنالیز آماری کلاسیک شامل میانگین، میانه، انحراف معیار، کمینه، بیشینه و ضریب تغییرات در این پژوهش نیز محاسبه شد. مقدار مواد آلی خاک با توجه به حد بحرانی اعلام شده توس مرکز تحقیقات خاک و آب به شماره (۸۴/۳۶۰) که بین ۱/۵الی ۲ بوده در این منطقه خاک با وضعیت کمبود مواد الی روبروست و در جهت رفع آن باید با افزودن مواد الی این کمبود را جبران نمود.

کلیدواژه ها

پراکنش مکانی، تغییرپذیری، درونیابی، کریجینگ ساده، مدل واریوگرامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.