امکان سنجی برای ارتقاء ولتاژ خط 63 کیلوولت دومداره نیکشهر- جکیگوربه خط 230 کیلوولت تکمداره

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC23_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سیرجانی

واحد تخصصی امور خطوط شرکت سهامی خدمات مهندسی برق (مشانیر)ایران

سیده بهاره حسن پور

واحد تخصصی امور خطوط شرکت سهامی خدمات مهندسی برق (مشانیر)ایران

سالومه همدوئی

واحد تخصصی امور خطوط شرکت سهامی خدمات مهندسی برق (مشانیر)ایران

چکیده

هدف از امکان سنجی برای ارتقاء ولتاژ خطوط انتقال در واقع بررسی تغییراتی است که می باید بر روی خط موجود صورت گیرد تا با بالا بردن ولتاژ خط، توان انتقالی از آن افزایش یابد.در این روش برجهای موجود در محل سابق خود باقی می مانند و با تغییرات اندکی که شرایط پروژه تعیین میکند، تعداد مدارات ،نوع مقره ها و گاهی فاصله فازها تغییر می کند و به هدف خود که افزایش توان انتقالی است می رسیم. طبق بررسی های انجام شده ، برای افزایش سطح ولتاژ خط 63 کیلوولت موجود به صورت خط 230 کیلوولت تکمداره با حداقل تغییرات ممکن و با استفاده از برج های موجود ، عملی ترین راه حل پیشنهادی در صنعت برق جهان ، استفاده از مقرّه های اتکایی (Line post insulator) ازجنس سرامیک و یا کامپوزیت میباشد. در این طرح حداقل فواصل الکتریکی هادی ها هم از بدنه و زمین و هم از یکدیگر رعایت شده و امکان استفاده از حریم خط موجود ، وجود دارد.در این مقاله شرایط تغییر فاصله فازها در برجهای موجود، بررسی شده و بر این اساس طرحهایی مطرح می گردند. طرحهای ارائه شده از لحاظ مکانیکی، الکتریکی وتحمل سازه ای بررسی شده و در نهایت بهترین آلترناتیو معرفی می گردد. شرایط اجرای طرح منتخب پیشنهادی و نیز تغییرات لازم بر روی خط موجود از موارد مطروحه در این تحقیق است.

کلیدواژه ها

ارتقاء ولتاژ، مقره اتکایی ، بررسی الکتریکی، تحمل سازه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.