تاثیر افزودن پودر میکروجلبک اسپیرولینا بر ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه پاستا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 26، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-26-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید صابر مستولی زاده

موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

یزدان مرادی

Iranian Fisheries Science Research Institute, Agriculture research Education and Extension Organization, Tehran, Iran

محمد صدیق مرتضوی

موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

عباسعلی مطلبی

موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

منصوره قائنی

دانشگاه اهواز

چکیده

اسپیرولینا پلاتنسیس Spirulina platensis ریز جلبک سبز- آبی با محتوای مواد مغذی منحصر به فرد و دارای اثرات تغذیه­ای و درمانی متعددی می باشد که در غنی سازی فراورده های غذایی مختلف به­کار گرفته شده است. اطلاعات درباره غنی سازی آرد گندم با پودر ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس جهت تولید پاستا بسیار اندک است. اثر افزودن پودر میکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در سطوح صفر، ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰ و ۱ درصد وزنی بر مقدار پروتئین به وسیله­ روش میکروکجلدال و چربی  به روش سوکسله اندازه گیری شد.همچنین اثر این غنی سازی بر تغییرات اسیدهای آمینه و اسیدهایچرب به ترتیب به وسیله روش های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد. نتایج نشان دادند که سطوح مختلف پودر میکروجلبک اسپیرولینا تاثیر معنی داری بر ویژگی هایشیمیایی پاستا داشت (۰.۰۵> P).بر اساس نتایج بدست آمده، سطوح مختلف پودر میکروجلبک اسپیرولینا تاثیر معنی داری بر برخی اسیدهای آمینه ضروری و برخی اسیدهای چرب غیر اشباع پاستا داشت (۰.۰۵> P). با افزودن ۲۵/۰ درصد پودرمیکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به پاستا، ضمن دستیابی به محصول غنی شده به عنوان یک غذای فراسودمند، ارزش غذایی آن بهبود می یابد، ویژگی های میکروبیولوژی محصول نهایی بر اساس استاندارد ملی ایران حفظ می شود و محصولی مورد پذیرش مصرف کنندگان ارائه می گردد.  

کلیدواژه ها

Spirulina platensis microalgae powder, Pasta, Enrichment, Functional food, پودر میکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس, پاستا, غنی سازی, غذای فراسودمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.