بررسی قانون قیمت واحد در بازار ماهیان زینتی ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 26، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-26-6_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدیعقوب زراعت کیش

Department of Agricultural Economics, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran

زینب امیدوار

گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی در این مقاله بررسی قانون قیمت واحد برای ماهیان زینتی می باشد. برای دستیابی به این هدف قیمت داخلی و جهانی ماهیان زینتی در دوره زمانی ابتدای سال ۱۳۸۸ الی انتهای سال ۱۳۹۳ به صورت ماهیانه مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل از روش خود رگرسیونی با وقفه توزیعی (ARDL) استفاده شده است. برای بررسی این قانون در خصوص ماهیان زینتی در کوتاه مدت و بلند مدت، اثر قیمت جهانی ماهیان زینتی بر قیمت داخلی آن مورد بررسی قرار گرفت و مطابق مدل خود رگرسیونی با وقفه توزیعی در کوتاه مدت علاوه بر قیمت خارجی، اثر قیمت ماه گذشته داخلی نیز بر قیمت داخلی در دوره جاری مورد بررسی قرار گرفته است. به عنوان نتیجه گیری از تحلیل اقتصاد سنجی می توان بیان داشت که علاوه بر اینکه در کوتاه مدت و بلند مدت قیمت جهانی ماهیان زینتی بر قیمت داخلی آن اثر مثبت و معنی دار دارد، قیمت داخلی مربوط به ماه گذشته نیز در کوتاه مدت دارای اثر مثبت و معنی دار بر قیمت داخلی دوره جاری می باشد. به عبارت دیگر قانون قیمت های واحد در مورد ماهیان زینتی در سال های مورد بررسی به طور معنی داری پذیرفته شده است. برآورد ضریب تصحیح خطا در بازار این ماهیان ۳۱/۰- بدست آمده که نشان دهنده این است که در هر دوره زمانی ۳۱ درصد از عدم تعادل کوتاه مدت تصحیح خواهد شد. لذا پیشنهاد می شود با اتخاذ سیاست های حمایتی لازم از حساسیت قیمت های داخلی نسبت به نوسانات قیمت های جهانی کاسته شود.  

کلیدواژه ها

Ornamental fish, Domestic price, World price, Autoregressive Distributed Lag, One price, ماهیان زینتی, قیمت داخلی, قیمت جهانی, خود رگرسیونی با وقفه توزیعی, قیمت واحد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.