بررسی الگوهای کالبدی تاثیرگذار در معماری بومی اقلیم سرد و کوهستانی ایران، نمونه موردی: منطقه اورامان تخت کردستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا محمدی زاده

دانشجوی ارشد معماری، دانشگاه گلستان.

محمد فرخ زاد

استادیار گروه معماری دانشگاه گلستان.

عبدالمجید نورتقانی

استادیار گروه معماری دانشگاه گلستان.

چکیده

مفاهیم پایداری و اهداف آن در راستای صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش آلودگی های محیط، معماری پایدار را تشکیل داده است. سه عنصر انسان، طبیعت و معماری سه بخش مهم و اساسی معماری پایدار را به وجود آورده اند که طبیعت اصلی ترین آنها است. اهمیت تاثیر اقلیم بر معماری، مطالعات گسترده ای را در این زمینه به وجود می آورد. به خصوص در کشور ما که از شرایط اقلیمی متنوعی برخوردار است. توجه به این به وجود آمدن بافت در امتداد بستر، استفاده به صرفه بشر از منابع طبیعی و بافتی که متناسب با محیط است و صرفه جویی در مصرف انرژی از ویژگیهای معماری بومی و همساز با اقلیم مناطق سرد و کوهستانی ایران است. به طوری که در برخی از نقاط با بافت ارزشمند، این اصول که از گذشته به جا مانده است، بازشناسایی و استفاده مجدد از این اصول میتواند باعث به وجود آمدن الگوهای معماری جدید در معماری معاصر باشد. این پژوهش به روش توصیفی و مطالعات کتابخانه ای و میدانی به شناسایی ویژگیهای اقلیمی و معماری بومی جستجوی این معماری در شهر اورامان تخت که یکی از منطقه های مشخص در اقلیم سرد و کوهستانی است پرداخته شده است. نتایج به دست آمده در بر دارنده الگوهایی در طراحی معماری دیگر مناطق اقلیم سرد و کوهستانی کشور میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری بومی، اقلیم سرد و کوهستانی، شهر اورامان تخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.