بررسی تعاریف و شاخص های مختلف تشخیص شرایط اشباع و فوق اشباع

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS01_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه گلستان.

علی غلامی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه گلستان.

چکیده

در این مطالعه تعاریف و شاخصهای مختلف شناسایی شرایط اشباع و فوق اشباع و سطوح مختلف این شرایط بررسی شده است. تعاریف و شاخصهای کیفی در عمل کارایی اندکی دارند و اکثر فرمولهای کمی نیاز به حجم ترافیک دارند که برآورد حجم با شناساگرهای موجود به خصوص در شرایط اشباع و فوق اشباع با خطای زیادی صورت می پذیرد و مطلوبیت نتیجه را کاهش میدهد. طول صف شاخص ترجیحی برای شناسایی این شرایط است که برای برآورد طول صف نیاز به نصب شناساگر اضافی در طول خیابان بین دو تقاطع است تا بتوان صفی که در طول کل خیابان گسترش یافته را اندازه گیری کرد. روش های اندازه گیری درجه اشباع می تواند سطح اشباع را تا نقطه اشباع (درجه اشباع برابر با یک) تشخیص دهند، اما برآوردهای درجه اشباع بیشتر از یک به استثنای برآوردهای سیستم کنترل ترافیک SCOOT و SCATS کارایی کمی دارند. همچنین می توان یا توجه به امکانات از چند شاخص به صورت مکمل استفاده کرد.

کلیدواژه ها

شرایط فوق اشباع، شرایط اشباع، تاخیر، صف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.