تحلیل عددی فونداسیون نواری در مجاورت دیواره قائم میخ کوبی شده و کنترل پایداری دیواره میخ کوبی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی ابی اوغلی

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیر دولتی مقدس اردبیلی.

مرجان صدرجمالی

مدرس گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیر دولتی مقدس اردبیلی.

وحید نظم ارا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیر دولتی مقدس اردبیلی.

چکیده

با تو سعه شهر سازی و گسترش ساخت و ساز به ویژه سازه های بلندمرتبه، گودبرداری و حفظ پایداری گودها موردتوجه قرار میگیرد. نیاز به پایدارسازی گودها و بررسی رفتار فونداسیون سازه های در پای گود برای سازه های بلندمرتبه که نیازمند گودبرداریهای عمیق و درنتیجه کنترل پایداری شیروانیهای با ارتفاع زیاد هستند بیشتر احساس می شود. مهمترین مسائل پیشرو عبارت اند از نشست زمینها و فونداسیون پیرامون اطراف گود، عدم پایداری دیواره های گود، احتمال وقوع ریزش ساختمانهای مجاور گود، که شناخت و بررسی این مسائل نیازمند تحلیل دقیق رفتار گود و سازه های مجاور آن و اجرای تمهیدات مناسب در راستای افزایش پایداری دیواره گود و مرزهای بالادست و پایین دست آن و افزایش ایمنی سازه های اطراف گود میباشد. در چند دهه اخیر یکی از روشهای پایداری گود اجرای میخکوبی دیواره میباشد که به صورت گستردهای مورداستفاده قرار می گیرد. لذا در راستای شناخت و پیشبینی عملکرد یک گود شناخت دقیق رفتار دیواره میخکوبی و تحلیل فونداسیون سازه های مجاور دیواره جز مسائل بسیار مهم برای مهندسین ژئوتکنیک محسوب میشود. بر مبنای مدلهای ایجادشده و نتایج حاصل از آن، در خصوص تاثیرات کاهش و یا افزایش پارامترهای متغیر در حین و انتهای عملیات گودبرداری ، جمعبندی زیر حاصل گردید: در گودهای با جنس خاک ماسه ای و وجود آب زیرزمینی مقادیر تغییر مکانها در نمونه با وجود آب زیرزمینی نسبت به گود با عدم وجود آب زیرزمینی افزایش داشته است. در گودهای با جنس خاک ر سی و وجود آب زیرزمینی مقادیر تغییر مکانها در گود باوجود آب زیرزمینی ن سبت به گود با عدم وجود آب زیرزمینی به جز در تغییر مکان افقی کاهش داشته است.

کلیدواژه ها

کنترل پایداری، میخکوبی، فونداسیون نواری .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.