تحلیل عددی رفتار دیوارهای خاک مسلح ژئوسنتتیکی تحت اثر سربار دینامیکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک ابراهیمیان

استادیار گروه مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی.

سیده نیلوفر جلالی لمردی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی.

چکیده

با توجه به مزایای دیوارهای خاک مسلح با ژئوسنتتیک ها، استفاده از این دیوارها در طرحهای عمرانی طی چهار دهه گذشته افزایش قابل توجه ی یافته است. خاک مسلح در واقع یک سیستم مرکب متشکل از خاک و مسلح کننده است که باعث بهبود کیفیت خاک میشود. مهمترین تاثیر مسلح کننده ها افزایش مقاومت کششی توده خاک میباشد. با توجه به خاصیت جذب انرژی و انعطاف پذیری خاک پشت دیوار، عملکرد دینامیکی دیوارهای خاک مسلح در برابر بارهای تناوبی، به خصوص سربار ترافیک پیچیده تر است. در این مقاله، با استفاده از روش عددی تفاضل محدود، به بررسی نیروی محوری ایجاد شده در ژئوگریدها و تغییرشکل دیوار تحت اثر سربار تناوبی ترافیک پرداخته میشود. تاثیر پارامترهایی مانند محل و شدت سربار تناوبی و اثر توام سربار تناوبی و زلزله بررسی میشوند. نتایج عددی حاصل نشان میدهند که در ارتفاعات بالاتر دیوار، میزان رانش و به تبع آن افزایش میزان جابه جایی افقی در اثر افزایش سربار تناوبی بیشتر محسوس است. افزایش سربار و نزدیکتر شدن سربار به لبه دیوار، مولفه نیروی برشی در امتداد گوه گسیختگی را افزایش میدهد؛ یعنی باعث میشود که تغییرشکل های بیشتری در خاک رخ دهد.همچنین، با اعمال بار زلزله توام با سربار تناوبی ترافیک، حداکثر جابهجایی ایجاد شده در تمامی شتابهای بررسی شده در بازه ارتفاع ۶ تا ۸ متر دیوار میباشد. در صورتی که در حالت قبلی (فقط اعمال سربار تناوبی به مدل) بیشترین جابه جایی ها در ارتفاعات بالاتر مدل مشاهده شد. بیشترین جابهجایی ایجاد شده در این حالت در شتاب ۰.۲J، ۲۲ سانتیمتر میباشد که در ارتفاع ۸ متری دیوار رخ داده است.

کلیدواژه ها

دیوار خاک مسلح، ژئوگرید، سربار تناوبی ترافیک، روش تفاضل محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.