بررسی جابجایی های ناشی از حفر تونل در شیروانی های خاکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین کبیری خلج زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، گرایش ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل.

عسکر جانعلی زاده چوب بستی

استاد،دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل.

چکیده

در نواحی شهری، حفاظت از سازه های پیش ساخته سطحی و زیر سطحی در حین حفر تونل امری ضروریست. مهندسین طراح ضمن حفظ پایداری خاک و تغییر شکلها باید شگردهای لازم را جهت برآورد نشستهای به وجود آمده ناشی از حفاری تونل بکار گرفته و با مقایسه با مقادیر مجاز از آسیب به ساختمانها و تاسیسات شهری موجود جلوگیری نمایند . روشهای متعددی جهت برآورد نشستهای ناشی از حفر تونل در سطوح افقی وجود دارند. همچنین بیشتر روابط ارائه شده در متون تخصصی برای سطوح افقی بیان شدهاند. هدف از این پژوهش مقایسه و ارائه روابطی برای تخمین جابجاییهای ناشی از حفاری تونل در سطوح شیبدار شیروانی های خاکی بوده است. در این پژوهش با بررسی و مقایسه تعداد بالایی از نیم رخ های نشست حاصل شده از نرم افزار المان محدود پلکسیس، به ارائه روابطی برای پیشبینی شکل نیمرخ های نشست پرداخته شدهاست. یافتن این روابط برای سطوح شیبدار در نوع خود بیسابقه بوده و نیاز بوده تا با نتایج حاصل از اندازه گیریهای در محل بررسی و مقیاس گردند. همچنین نتایج این تحقیق نشان از مطابقت خوب نشست های قائم و جابجایی های افقی برای سطح بالا دست تونل و تطابق متوسط برای پایین دست تونل ایجاد شده در سطح شده دارد.

کلیدواژه ها

شیروانیهای خاکی، تونل، حفر تونل، نشستهای سطحی، جابجاییهای افقی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.