بررسی آزمایشگاهی تاثیر مواد حباب زا بر خواص مکانیکی و دوام بتن در برابر محیط سولفات سدیم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید فلاحیان

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شمال.

سعید امینی مجد

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران، دانشگاه شمال.

چکیده

یکی از مو ضوعات پر اهمیت و قابل توجه در طراحی و ساخت سازه های بتنی، عمر سرویس دهی آن ها ست. اما دوام آن در برابر شرایط محیطی مهاجم و بخصوص اسیدی ناشی از نفوذ یون سولفات، باعث وجود محدودیت هایی در استفاده از بتن در برخی از مناطق به خصوص مناطق ساحلی و دریایی شده ا ست. مهمترین موادی که در آنها سولفات وجود دا شته و موجب خرابی بتن خواهند شد، سولفات سدیم، منیزیم و کلسیم می باشند. بنابراین سولفات سدیم یکی از حملات سولفاتی است که بر بتن اثرات مخرب جبران ناپذیری دارد. در این مقاله، به منظور بررسی میزان تاثیر و قدرت تخریب مهاجم های سولفاتی، بتن های ساخته شده درون محیط اشباع حاوی سولفات سدیم، با PH ثابت قرار داده شدند و جهت مقایسه و بررسی برای تمامی طرح ها، نمونه ی شاهد اشباع در آب آهک ساخته شد. سپس نمونه ها با آزمایش مقاومت فشاری در سنین ۲۸ ، ۹۰ روزه و ۹۰ روزه با محلول سولفات سدیم مورد ارزیابی قرار گرفتند. طرح اختلاط این نمونه ها با نسبت آب به سیمان های مختلف و درصد اختلاط مختلف افزودنی هوازا بوده است. بر اساس نتایج تحلیل های صورت گرفته، مشاهده گردید، مواد هوازا موجب کاهش مقاومت شده ولی نسبت به نمونه فاقد مواد هوازا، دوام بتن افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

بتن پایدار، محلول سدیم، مقاومت فشاری، مواد هوازا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.