بررسی عددی و آزمایشگاهی بازگشت فنری در پیچش مقاطع مستطیلی جدار نازک و استخراج رابطه تجربی-عددی جهت پیش بینی زاویه فنری با فرض رفتار کرنش سخت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRANJME-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کشفی

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

داوود بختیاری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

عطاالله قوامیان

گروه مکانیک مهاسباتی، دانشگاه سوانزی، سوانزی، انگلستان

محسن کشفی

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران

پرویز کحال

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آیت ا... العظمی بروجردی

چکیده

پیچش مقاطع غیر گرد جدار نازک کاربرد وسیعی در صنایع مختلف به ویژه صنایع هوافضا و راداری دارد. وظیفه انتقال امواج در رادارها به عهده موج برها است که در ساخت آن ها نیاز به عملیات شکل دهی مانند خمش و پیچش های مکرر می باشد. در پژوهش حاضر رفتار پیچشی و همچنین پدیده بازگشت فنری در مقطع جدار نازک مستطیلی که یکی از کاربردهای آن در ساخت موج برها است، به صورت عددی و تجربی موردمطالعه قرارگرفته است. به منظور بررسی رفتار بازگشت فنری، شبیه سازی عددی بر پایه روش اجزا محدود و همچنین با در نظر گرفتن رفتار ماده به صورت کرنش سخت و بدون در نظر گرفتن فرضیه های ساده کننده دیگر، انجام پذیرفته است. نتایج عددی به دست آمده با آزمایش های تجربی بر روی یک نمونه، اعتبار سنجی شده و نمودارهای مربوط به پیچش در زوایای مختلف به وسیله مدل اعتبار سنجی شده، ارائه شده است. درنهایت رابطه ای تجربی-عددی بر پایه مدل اجزاء محدود جهت محاسبه زاویه بازگشت فنری در مقطع مذکور ارائه شده است. رابطه مذکور با دقت مناسبی می تواند رفتار بازگشت فنری مقطع را پیش بینی نماید.

کلیدواژه ها

پیچش, مقاطع جدار نازک, تحلیل اجزاء محدود, بازگشت فنری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.