یافته علمی: بررسی پروفایل اسیدهای آمینه و ارزش غذایی ماکارونی صنعتی غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (FPC)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 27، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-27-6_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صغری کمالی

Inland Water Aquaculture Institute, Iranian Fisheries Sciences Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization, Bandar Anzali, Iran

قربان زارع گشتی

بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور

مهرداد نصری تجن

دانشگاه آزاد اسلامی بندر انزلی

فاطمه نوغانی

بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور

ژاله خوشخو

دانشیار ، دانشگاه آزاد ، واحد تهران شمال

چکیده

کنسانتره پروتئین ماهی از گوشت چرخ شده ی  ماهی کپور نقره ای در طی سه مرحله استفاده از حلال ( ایزوپروپانول ) ، پرس و  خشک کردن با استفاده از دمای خشک(  ۶ درجه سانتیگراد ) بدست آمد . این کنسانتره دارای ۹۳ درصد پروتئین بود که با توجه به منابع پروتئینی آبزیان از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار میباشد و برای غنی سازی سایر فرآورده های غذایی استفاده میشود . با توجه به اینکه ماکارونی های فعلی تولیدی از منابع کربوهیدارت هستند و از نظر اسید آمینه های لیزین و ترئونین دچار کمبود می باشند، این امر فرصتی ایجاد میکند تا برای غنی سازی و افزایش کیفیت تغذیه ای آنها، استفاده شود . در این تحقیق ازنسبتهای ۵ و ۱۵درصد از کنسانتره پروتئین ماهی برای غنی سازی ماکارونی استفاده شد و نمونه ها در سه تکرار تهیه گردید و در دمای محیط به مدت ۳ ماه نگهداری و آزمایشات مربوط به ارزش غذایی و اسیدهای آمینه انجام شد و با  نمونه شاهد ( بدون کنسانتره) مقایسه گردید . با توجه به نتایج آزمایشات ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه و پس از انجام آزمایشات آماری داده ها مشخص گردید ، از نظر ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی بهتر بوده است و در ارزیابی کلی تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی ۵ ٪، بهتر از سایر نمونه ها بوده است و تفاوت معنی داری داشته است (۰۵/۰> p).  

کلیدواژه ها

Pasta, Fish Protein Concentrate, Enrichment, Silver Carp, Amino Acids., ماکارونی, کنسانتره پروتئین ماهی, غنی سازی, کپور نقره ای, اسید های آمینه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.