مطالعه تاثیر استفاده از بازتابنده اشعه نزدیک به مادون قرمز و گردآورنده خورشیدی بر گرمایش گلخانه و ممانعت از ورود پرندگان و حشرات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-47-4_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز میرزایی ضیاپور

استاد گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

امیر هشترودی اصل

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

در گلخانه های خورشیدی ­و برای دفع گرمای غیر­ضروری از روش تهویه طبیعی و باز­کردن دریچه­های گلخانه استفاده می­شود. چنین فرآیندی باعث ورود آفات به گلخانه و خسارت­های جانبی می گردد. در کار پیش رو نوع جدیدی از گلخانه­های خورشیدی شبیه­سازی و ارایه شده­است که با استفاده از پوششی مخصوص بر­روی سقف گلخانه، از ورود اشعه نزدیک مادون قرمز به داخل گلخانه جلوگیری می­کند تا مانع گرم شدن غیر­ضروری گلخانه در فصول گرم سال شده و در نتیجه نیاز به بازکردن دریچه­ها و مشکل ورود آفات مرتفع شود. در این کار پوشش مورد استفاده بر­روی سقف استوانه­ای گلخانه طیف نزدیک مادون قرمزاز نور خورشید را باز­می­تاباند و انرژی بازتابی در گردآورنده­ی واقع در خط کانونی سقف متمرکز می­شود. گردآورنده کانونی حاوی آب و ماده تغییرفاز دهنده  است که ذخیره حرارت به میزان بالا و در فضایی کم را ممکن می­سازد. مقادیر بهینه برای کم­ترین شعاع گردآورنده در مقابل بیش­ترین حجم ماده تغییرفازدهنده و با­توجه به انرژی دریافتی در یک روز تابستانی محاسبه شده­است. مطالعات عددی بر­روی این طرح در سه هندسه صورت گرفته­ و نتایج به صورت کانتور­های دما و سرعت ارایه شده­است. هم­چنین مقدار انرژی ذخیره­شده در هر­سه هندسه و در چهار فصل سال محاسبه و با انرژی لازم برای گرمایش گلخانه مقایسه شده­است. نتایج نشان می­دهد که با استفاده از این سامانه انرژی ذخیره­شده تکافوی گرمای لازم برای گرمایش گلخانه را در طول سال می­کند در عین­حال­که راهکاری برای مقابله با نفوذ آفات به­شمار می­آید.

کلیدواژه ها

گلخانه های خورشیدی, بازتابنده اشعه نزدیک زیر قرمز NIR, مواد تغییر فاز دهنده PCM, گردآورنده حرارتی, گرمایش گلخانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.