تحلیل تجربی خواص نانوکامپوزیت های هیبریدی پلی پروپیلن/ پودر چوب/ گرافن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-47-4_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرام عثمان نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

فرامرز آشنای قاسمی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

اسماعیل قاسمی

استاد، مهندسی پلیمر، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی، تهران، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق ارزیابی برخی خواص فیزیکی، مکانیکی و همچنین ریخت شناسی و رفتار گرمایی نانو کامپوزیت های تشکیل شده از پودر چوب، پلی پروپیلن و گرافن می باشد. در تحقیق حاضر، از مالئیک انیدرید پیوند داده شده با پلی پروپیلن به­عنوان عامل جفت کننده، جهت ازدیاد برهم کنش بین اجزا استفاده شد. نمونه های نانو کامپوزیت با مقادیر مختلف گرافن (۰، ۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲ درصد وزنی) با روش اختلاط مذاب و با استفاده از مخلوط کن داخلی و سپس با روش قالبگیری فشاری تهیه شد. جذب آب، واکشیدگی ضخامت، ریخت شناسی و خواص کششی و رفتار بلورینگی نانو کامپوزیت ها مورد سنجش قرار گرفت. نتایج آزمون ها نشان داد که با افزودن گرافن به نانو کامپوزیت ها تا ۱ درصد وزنی، استحکام و مدول کششی آنها  به­ترتیب ۴/۳۳  و ۹/۷ درصد نسبت به نمونه ی کنترل(بدون گرافن) افزایش یافت. استحکام ضربه ی نانو کامپوزیت ها با اضافه کردن گرافن تا ۵/۰ درصد وزنی، ۷/۵ درصد نسبت به نمونه­ی کنترل بهبود یافت. همچنین با افزایش گرافن تا ۱ درصد وزنی، جذب آب و واکشیدگی ضخامت نانوکامپوزیت ها کاهش یافت. سطح شکست هموار و برهم کنش خوب میان اجزای نانوکامپوزیت ها در حضور مقادیر کم گرافن  به وسیله تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داده شد. آنالیز گرمایی با استفاده از گرماسنجی روبشی تفاضلی(DSC)، نشان داد با افزودن پودر چوب و گرافن به پلی پروپیلن خالص، دمای بلورینگی و مقدار بلورینگی افزایش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

کامپوزیت, پلی پروپیلن, چوب, گرافن, نانو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.