اصلاح نحوه ی تهویه هوای موردنیاز مرغداری ها در جهت کاهش مصرف سوخت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-48-1_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیکی رضازاده

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

مهدی دیمی دشت بیاض

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

احسان کوهی

مربی، گروه مهندسی مکانیک، موسسه آموزش عالی وحدت، تربت جام، ایران

چکیده

یکی از فاکتورهای مهم و هزینه بر در صنعت مرغداری سوخت فسیلی و انرژی مصرفی برق می باشد. این هزینه ها به طور مستقیم در قیمت تمام شده تولیدات تاثیر داشته و باعث بالا رفتن هزینه سرانه تولید در بخش گوشت و تخم مرغ که از عمده محصولات پرورش طیور می باشند را موجب می گردد. میزان تهویه یکی از عوامل بسیار مهم در مصرف سوخت و انرژی است. میزان تهویه کافی و لازم برای پرورش طیور در سنین مختلف با توجه به نیاز آن ها و با در نظر گرفتن میزان وزن زنده تعیین می گردد. این مقدار هوا برای طیور حدود ۷-۴ مترمکعب در ساعت به ازا هر کیلو وزن زنده تعیین می شود. در این پژوهش با مدیریت صحیح تهویه که شامل ارائه­ی روشی برای باز بودن تعداد مشخصی از پنجره های ورودی هوا است تلاش شده تا مصرف سوخت کاهش یابد. نتایج نشان می دهد برای یک مرغداری ۲۰۰۰۰ قطعه­ای استفاده از این روش در فصول سرد سال باعث کاهش ۵ الی ۸۰ درصدی مصرف سوخت با توجه به گستره دماهای مختلف محیط شده است. همچنین این روش برای مرغداری ای که از سوخت گازوئیل (گاز طبیعی) برای گرمایش استفاده می کند به طور میانگین موجب صرفه جویی ۲۵۰۰ لیتر سوخت در یک سال خواهد شد که باعث کاهش ۱۱% در مصرف سوخت می شود. برای فصول گرم نیز به منظور کاهش هزینه های سرمایش استفاده از تمامی ظرفیت پنجره های ورودی توصیه شده است.

کلیدواژه ها

تهویه مرغداری, هوای موردنیاز, تعداد پنجره های باز, کاهش مصرف سوخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.