بررسی اثر درجات آزادی سیستم تعلیق در کنترل غیرخطی پایداری و چرخش حول محور طولی خودرو با استفاده از کنترل کننده مد لغزشی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-48-2_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین کاظمیان

دانشجوی دکتری، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، عضو هیات علمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، سیستان و بلوچستان، ایران

مجید فولادی

استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران

حسین دریجانی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران

چکیده

سیستم کنترل پایداری جز سیستم­های ایمنی فعال برای خودروها به منظور کنترل حرکت دینامیکی خودرو  در مانورهای خطرناک می باشد. درمقاله حاضر ابتدا شبیه سازی سیستم تعلیق غیر فعال ۴ درجه آزادی انجام شده و سپس به منظور بهبود عملکرد سیستم کنترلی، یک سیستم تعلیق ۶ درجه آزادی با اضافه کردن جرم به قسمت فنربندی نشده سیستم تعلیق ۴ درجه آزادی و استفاده از میراگر نیمه فعال هیبردی توسعه داده شده است. با اتخاذ این رویکرد جدید، مدل ۴ درجه آزادی به مدل ۶ درجه آزادی نیمه فعال هیبریدی تبدیل می شود. برای بررسی کنترل­پذیری سیستم با افزایش درجات آزادی، سیستم تعلیق نیمه فعال هیبریدی جدید ۸ درجه آزادی با ترکیب مدل ۴ و ۶ درجه آزادی طراحی و شبیه سازی کنترل­کننده مود لغزشی برای این سیستم­ها انجام شده است و با روش کنترلی PID نیز مقایسه گردیده است. برای شبیه سازی و تحلیل دینامیکی از نرم افزارمتلب استفاده می شود. داده های ورودی از مدل سازی حرکت یک خودرو در نرم­افزار کارسیم استخراج شده است. نتایج شبیه سازی نشان میدهد که افزایش درجات آزادی به همراه به کارگیری دمپر نیمه فعال هیبریدی منجر به پایداری بهتر و خوش فرمانی بیشتر خودرو می شود.

کلیدواژه ها

کنترل پایداری, خوش فرمانی, کنترل مود لغزشی, سیستم هیبریدی نیمه فعال, تئوری لیاپانوف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.