استفاده از امواج فراصوتی و پردازش تصویر در تحلیل فرمولبندی لاستیک تقویت شده با نانورس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-48-2_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل فورگی نژاد

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک و مواد، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

سید محمد امام

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک و مواد، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

مرتضی طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک و مواد، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

نانورس به منظور تقویت خواص مکانیکی لاستیک به ترکیب آن افزوده می­شود. در این پژوهش از روش غیر مخرب آزمون فراصوتی برای بررسی فرمولبندی لاستیک تقویت شده با نانورس استفاده شده است. در این روش زمان بین ارسال و بازتاب امواج صوتی با بسامد بالا اندازه­گیری می­شود. سرعت انتشار امواج طولی از تقسیم طول نمونه بر زمان رفت و برگشت امواج بدست می­آید. در مطالعه حاضر با توجه به انعطاف­پذیری مواد لاستیکی، برای اندازه­گیری ضخامت نمونه از روش پردازش تصویر استفاده گردید. با تغییر درصد عناصر تشکیل­دهنده لاستیک تقویت شده با نانورس، خواص فیزیکی و مکانیکی آن تغییر نموده و در نتیجه آن سرعت انتشار امواج صوتی در لاستیک تقویت شده با نانورس تغییر خواهد نمود. به منظور بررسی فرمولبندی لاستیک تقویت شده با نانورس، ابتدا تعدادی نمونه با فرمولبندیهای متفاوت تهیه گردید و برای هرکدام از نمونه­ها، سرعت انتشار امواج فراصوتی طولی اندازه­گیری گردید. به منظور صحت­سنجی نمونه دیگری با فرمولبندی جدید ساخته شد و سرعت انتشار امواج فراصوتی طولی در آن اندازه­گیری گردید. بررسی نتایج بدست آمده از آزمایش­ها و مدل رگرسیونی پیاده­سازی شده نشان داد که می­توان با داشتن فرمولبندی لاستیک تقویت شده با نانورس سرعت انتشار امواج فراصوتی طولی را در لاستیک­ها بدست آورد. دستاورد بدست آمده از نتایج پژوهش در آنالیز لاستیک­های تولید شده و حفظ فرمولبندی مد نظر خطوط تولید کاربرد دارد.

کلیدواژه ها

لاستیک, نانورس, آزمون فراصوتی, پردازش تصویر, مدل رگرسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.