مقاله علمی-پژوهشی: مطالعه اثر ضد اکسیداسیونی عصاره های آویشن (Zataria multiflora)، موسیر(Allium ascalonicum) و زردچوبه(Curcuma longa) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss طی دوره نگهداری در یخچال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 29، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-29-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن فهیم دژبان

Savadkooh Branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran

مونا معراجی

Savadkooh Branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran

چکیده

در این تحقیق اثر ضد اکسیداسیونی عصاره های آویشن، موسیر و زردچوبه (۵/۱درصد حجمی- حجمی) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss طی مدت نگهداری در دمای یخچال در یک دوره بیست روزه بررسی و مقایسه گردید. شاخص پراکساید، شاخص تیوباربیتوریک اسید، ترکیبات ازته فرار و اسیدهای چرب آزاد به همراه pH در نمونه های فیله اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که عصاره آویشن به طور معنی داری اکسیداسیون فیله را به تعویق انداخت (p< ۰.۰۵). همچنین فیله تیمار شده با عصاره آویشن نسبت به نمونه شاهد و سایر تیمارها، تا انتهای دوره نگهداری جهت مصرف از کیفیت لازم برخوردار بود. نتایج حاصل نشان داد افزودن عصاره آویشن بعلت دارا بودن خاصیت ضد اکسیداسیونی، سبب افزایش مدت ماندگاری نمونه های تیمار شده با این عصاره می گردد.

کلیدواژه ها

Rainbow trout, Thyme, Shallot, Turmeric, Shelf Life, قزل آلای رنگین کمان, آویشن, موسیر, زردچوبه, ماندگاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.