مقاله علمی – پژوهشی: بررسی اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجههای سرمی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 30، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-30-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کنعانی

گروه شیلات، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاداسلامی ، قائم شهر، ایران

سید روح الله جوادیان

گروه شیلات، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاداسلامی ، قائم شهر، ایران

چکیده

در این تحقیق اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجه های سرمی ماهی سفید دریای خزرRutilus kutum) ) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد۲۴۰ قطعه بچه ماهی سفید با متوسط وزنی ۰۱/۰±۰۵/۱ گرم به طور کاملا تصادفی به ۱۲ آکواریوم به تعداد ۲۰ عدد در هر تانک معرفی گردیدند و به مدت ۸ هفته تحت تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند. برای این مطالعه چهار تیمار در نظر گرفته شد که شامل گروه شاهد (آب شیرین)، تیمار۱ (شوری ۵ گرم در هزار)،  تیمار۲ (۱۰ گرم در هزار) و تیمار۳ (۱۵ گرم در هزار) بود. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن در تیمار۱ مشاهده شد (۰۵/۰p< ). همچنین شاخص وضعیت در گروه شاهد و تیمار ۱ دارای تفاوت معنی داری با سایر تیمار ها بودند (۰۵/۰p< ) اما، بازماندگی در تیمار های مختف تفاوت معنی داری نشان نداد (۰۵/۰p> ). تفاوت معنی داری در میزان کلسترول خون بین تیمار های آزمایشی مشاهده نگردید، اما در پارامتر های هماتوکریت و گلوکز تفاوت معنی داری مشاهده شد و بالاترین میزان در تیمار ۳ به دست آمد (۰۵/۰p< ). همچنین آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنی داری بر سطح پروتئین و چربی دارد. بیشترین میزان پروتئین و چربی در گروه شاهد به دست آمد که با تیمار ۱ اختلاف معنی داری نداشت اما سطح رطوبت و خاکستر تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (۰۵/۰< p). به طور کلی، می توان بیان نمود که بچه ماهیان سفید دریای خزر در محدوده وزنی ۴-۱ گرم دارای قابلیت رشد مناسب در شوری ۱۰-۵ میلی گرم بر لیتر می باشند.

کلیدواژه ها

Rutilus kutum, Urmia Lake salt, Growth performance, Blood parameters, ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum), دریاچه ارومیه, رشد, بازماندگی, شاخص های خونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.