مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه سودآوری تراکم های مختلف ذخیره سازی پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در استخرهای خاکی مجتمع پرورش میگوی دلوار استان بوشهر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 30، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-30-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خلیل پذیر

Iranian Fisheries Science Research Institute

اشکان اژدری

Iranian Fisheries Science Research Institute

بابک قائدنیا

Iranian Fisheries Science Research Institute

علیرضا فتحی

Shrimp farming :union: of Bushehr province

احسان حق شناس

Shrimp farming :union: of Bushehr province

چکیده

مقایسه سودآوری تراکم های مختلف ذخیره سازی پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در استخرهای خاکی مرسوم، در سال ۱۳۹۸ در دو مزرعه پرورش میگوی ۲۰ هکتاری واقع در مجتمع پرورش میگوی دلوار استان بوشهر، در قالب دو سیستم نیمه متراکم و متراکم انجام شد. تراکم های ذخیره سازی شده در استخرهای ۲/۱ و ۰/۲ هکتاری مزرعه نیمه متراکم به ترتیب ۱۷، ۳۰ و ۳۳، ۴۲ قطعه در مترمربع  و در مزرعه متراکم به ترتیب ۲۰، ۳۰ ، ۴۰، و ۵۰ قطعه در مترمربع  بود. نتایج به دست آمده نشان داد که بیشترین هزینه تولید (۶۲-۵۹ درصد) مربوط به هزینه تامین خوراک (غذای کنسانتره) و کمترین هزینه (۳/۰ درصد) مربوط به هزینه انرژی می باشد. اگرچه میزان توده زنده تولید شده در پرورش متراکم تقریبا ۶/۱ برابر پرورش نیمه متراکم بود اما در نهایت تولید در سیستم نیمه متراکم، سود خالص بیشتری در بر داشت به گونه ای که هزینه تولید هر کیلوگرم میگو در دو مزرعه پرورشی نیمه متراکم و متراکم ۲۹ هزار ریال و سود خالص به دست آمده به ازاء هر کیلوگرم میگو به ترتیب ۱۹ و ۱۸ هزار ریال بود. به طور کلی، با توجه به نتایج به دست آمده سودآورترین تراکم ذخیره سازی شده در استخرهای ۲/۱ و ۰/۲ هکتاری به ترتیب تراکم های ۳۳ و ۴۰ قطعه در مترمربع  می باشد.

کلیدواژه ها

Litopenaeus vannamei, Culture, Density, profitability, میگوی سفید غربی, Litopenaeus vannamei پرورش, تراکم, سود آوری, خلیج فارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.