احکام فقهی تزیین مسجد و مقابر وامکان مقدسه
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
- کد COI اختصاصی: ICCA03_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 498
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فقه وحقوق خصوصی، واحدقم ، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
چکیده
مسجد، مکان مقدس و محل عبادت مسلمانان است، احکام خاصی دارد و رعایت آنها برای حرمت وشان این مکان لازم است؛ لیکن بدون شک از گناهان بزرگ ،اهانت نمودن به مسجد و هتک حرمت آن است.یکی از مهمترین چیزهایی که در مورد احکام فقهی تزیین مسجد همچون، رعایت سادگی بنای مسجد ، تزیین مسجد با طلا ، نقاشی کردن عکس در مسجد، تزیین و آراستن قبور ائمه (ع) وتزیین کردن کعبه با طلا اشاره کرد. و روایتی از رسول اکرم (ص) نقل شده که فرمود: «مساجد خود را همانند یهود و نصارا که معابد خود را با طلا زینت نمودند، با طلا زینت نکنید.» و از مجموعه روایاتی فهمیده می شود که اساسا بنای مساجد به زیور و زینت دنیوی نیست؛ چرا که مساجد، محل عبادت حق تعالی و جایگاه زهد ورزیدن نسبت به امور دنیوی است، از همین رو مساجد نباید مانند کاخ ها باشد. در این تحقیق به بررسی احکام فقهی تزیین مساجد و مقبره پرداخته شده است روایات و کلام فقها به این نتیجه رسید که تزیین با طلا و نقاشی کردن در مسجد نیز کراهت دارد و آراستن قبور ائمه (ع) با طلا و نقره منعی ندارد همچنن تزیین کردن کعبه با طلا جایز نیست.کلیدواژه ها
احکام فقهی، تزیین، مسجد، قبور ائمه، کعبهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.