بررسی عملکرد لایه(SG) Stress Grading روی بازوهای شینه های استاتور ژنراتور

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC23_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شادمند

شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس)یران

رعنا میراب زاده اردکانی

شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس)یران

چکیده

شدت میدان الکتریکی موجود در فصل مشترک بین هادی/عایق و یا عایق /عایق ، در تجهیزات الکتریکی با سطح ولتاژ کاری بالا، از قبیل کابلهای فشار قوی، بوشینگها، خازنها، مقره ها ، شینه های استاتور و ... ، باعث ایجاد استرسهای الکتریکی شدید روی بخشی از این تجهیزات که در مجاورت هوا قرار دارند، می شود. عمده دلیل وجود چنین استرسهای شدیدی در فصل مشترک هادی/عایق و یا عایق /عایق، اختلاف بالایموجود بین ضریب نفوذدو ماده مجاور هم می باشد. ) پذیری الکتریکی(Permitivity اختلاف بالا بین ضرایب نفوذ پذیری الکتریکی مواد ، باعث و یا تغییرات شدید در تغییرات شدید در سطح ولتاژ (dv/dt) در این نواحی می گردد. سطح میدان الکتریکی(dE/dt) وجود چنین تغییرات شدید در استرس اعمالی ، مشابه ایجاد تابع ضربه مربوط به آن استرس در این نواحی است که نهایتاً باعث یونیزاسیون محیط اطراف، ایجاد جر یانهای سطحی (کرونا) ، افزایش تلفات الکتریکی و ایجاد حرارت بالا در این نواحی و تخریب عایق می گردد. لذا، جهت کنترل تغییرات استرس در این نواحی و کاهش تاثیرات مخرب آن، امروزه از مواد ترکیبی خاصی، مانندترکیبات و SiC -AlnOmد استفاده می شود. [ 7، [1][2] مشخصه بار ز این گروه از مواد، تغییرات غیر خطی مقاومت الکتریکی آنها نسبت به سطح میدان الکتریکی اعمالی می باشد. استفاده از اکسیدهای آلومینیوم، به دلیل تاثیر منفی آن در نتایج تستهای الکتریکی اعمالی روی ماشین، بویژه تست تانژانت جهت SiC دلتا، بسیار محدود می باشد و عمدتاً ترکیبا ت محصول به این هدف، استفاده می شود. جهت انجام محاسبات مورد نظر، لازم است ابتدا مدل الکتریکیشینه ، استخراج و نهایتاً با اعمال شرایط مرزی و SG ناحیه [ استفاده از روشهای عددی ، به نتیجه نهایی رسید. [ 3 شینه ها را می میدان الکتریکی در سیستم عایقیEnd-winding [ توان ترکیبی از دو مولفه عمودی و افقی در نظر گرفت. [ 4 مولفه افقی را می توان با استفاده از مقاومت و خازنهای غیرخطی مدل کرد که بر اساس مشخصات پلاریزاسیون و مدل می شود . مولفه عمودی را می SG مقاومت غیرخطی لایه توان بر اساس مشخصه های خطی عایق اصلی شینه، بصورت مقاومت و خازن مدل کرد.

کلیدواژه ها

وStress Gradingمیدان الکتریکی ، کرونا، هدایت الکتریکی، مقاومت غیر خطی ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.