مقایسه نظر پزشک معالج با نظر تیم مولتی دیسیپلینری در مدیریت تشخیص و درمان بیماری های پستان در پژوهشکده سرطان معتمد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBD-14-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر بیاتلو

Surgery Departement, Faculty of Medicine, Shahed University, Tehran, Iran

فرزانه گلفام

Surgery Departement, Faculty of Medicine, Shahed University, Tehran, Iran

شهپر حقیقت

Quality of Life Department, Breast Cancer Research Center, Motamed Cancer Institute, ACECR, Tehran, Iran

آسیه الفت بخش

Breast Diseases Department, Breast Cancer Research Center, Motamed Cancer Institute, ACECR, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: سرطان پستان شایعترین سرطان زنان در دنیاست. پیشرفت های روزافزون در زمینه تشخیص و درمان لزوم تصمیم گیری با رویکرد تیمیMultidisciplinary team (MDT) در مورد این بیماران را ایجاب میکند. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان توافق نظر پزشک معالج با نظر تیم مولتی دیسیپلینری در پژوهشکده سرطان معتمد بود. روش بررسی: این مطالعه مقطعی، توصیفی و تحلیلی روی ۱۲۲ زن مراجعه کننده با علایم بیماری های پستان انجام شد. ابتدا نظر پزشک معالج ثبت و پس از مطرح شدن و معاینه بیماران در جلسه مولتی دیسیپلینری، نظرات و پیشنهادات اعضای تیم در مورد بیمار مطرح و پس از جمع بندی، تصمیم نهایی برای تشخیص یا درمان اعلام شد. سپس میزان توافق نظر پزشک معالج با نظر تیم مولتی دیسیپلینری مورد بررسی قرار گرفت. یافته ­ها: در گروه تشخیصی، ۹/۴۸% تصمیم تیم مولتی دیسیپلینری با نظر پزشک معالج، یکسان بود و در ۱/۵۱%، تیم مولتی دیسیپلینری نظر پزشک معالج را تغییر داد (P< ۰.۰۰۱). در گروه درمانی در ۶/۲۸% تصمیم تیم مولتی دیسیپلینری با نظر پزشک معالج تطابق داشت و در ۴/۷۱% تیم مولتی دیسیپلینری نظر پزشک معالج را تغییر داد (P< ۰.۰۰۱). نتیجه­ گیری: استفاده از رویکرد مولتی دیسیپلینری در تشخیص و درمان سرطان پستان باعث اقدامات کمتر تهاجمی، کمک به تصمیم گیری پزشک و یا تکمیل آن در موارد چالش برانگیز می شود.

کلیدواژه ها

Multidisciplinary Team, Breast Cancer, Diagnosis, Treatment, سرطان پستان, تیم مولتی دیسیپلینری, تشخیص, درمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.