بررسی تعرض به سند و نحوه رسیدگی به آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA04_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل سرلک

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز ایران

چکیده

هدف کلی این مقاله بررسی تعرض به سند و نحوه رسیدگی به آن درحقوق ایران می باشد که شامل فرآیند قضایی وتحلیل حقوقی آن از مرحله ارائه سند به دادگاه و نحوه استناد به آن در محاکم تا آثار مترتب بر رسیدگی به تعرض بهسند و در نهایت نحوه رسیدگی و پیگیری به آن می باشد. روش انجام این تحقیق، به شیوه کتابخانه ای انجام شدهاست. هر یک از طرفین دعوا می تواند نسبت به سندی که طرف دیگر در دادگاه ارائه نموده است، حسب مورداظهار انکار و تردید نموده و یا اینکه ادعای جعل نماید که در پی آن، دادگاه تحت شرایطی رسیدگی به صحت و اصالتسند مورد نظر را آغاز کرده و با شیوه هایی خاص به بررسی اصالت سند می پردازد شیوه تشخیص اصالت یا عدماصالت سند عمدتا در مواد مختلف قانون آیین دادرسی مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته است که در این مقاله قراررسیدگی به صحت و اصالت سند در دادگاه بررسی می شود. بنابراین ابتدا به بررسی شرایط و مقدمات رسیدگی بهاصالت سند در دادگاه و صدور قرار رسیدگی به اصالت سند پرداخته و سپس راه های تشخیص اصالت سند یا تعرضاسناد در حقوق ایران را مورد بررسی قرار می دهیم نتایج یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که در رابطه بانحوه ارائه سند به دادگاه و نیز قواعد حقوقی حاکم بر استناد به آن در محاکم، انواع و اشکال و قواعدی، اثبات، استخراجو ارائه شده است که عمدتا، در آثار و ادبیات حقوقی مربوط، سابقه ای وجود ندارد و سپس مباحث تعرض به سند، بهمثابه زیر مجموعه مدخلی جدید در آیین دادرسی مدنی، با عنوان «اصالت به سند» نظمی علمی به سند لحاظ شدهاست و در نهایت انواع محدویت ها و قواعد کامل بر هر یک از اشکال تعرض به سند، با انسجام و ثبات ارائه شده اند.

کلیدواژه ها

اصالت، تعرض، سند رسمی، سند عادی، حقوق ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.