اثر اتمسفر محیط و سرعت حرارتدهی بر رفتار تجزیه حرارتی پودر هیدراید تیتانیم

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی متالورژی و مواد، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMME-21-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسولی رسولی

ایرانی

امید عودباشی

ایرانی

شاهوردی شاهوردی

ایرانی

بوترابی بوترابی

ایرانی

چکیده

دستیابی به مکانیزم تجزیه حرارتی پودر هیدراید تیتانیم، نقش مهمی در مراحل مختلف ساخت فومهای فلزی آلومینیمی، به ویژه تعیین مناسبترین شرایط عملیات حرارتی اولیه پودر، دارد. در این تحقیق نمودارهای STA پودر هیدراید تیتانیم، با سرعت حرارتدهی ۱۰ درجه بر دقیقه در حضور گاز آرگون با خلوص ۹۹/۹۹%، و همچنین نمودارهای STA برای پودر هیدراید تیتانیم، با سرعتهای حرارتدهی ۵، ۱۰، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ درجه بر دقیقه، در هوا، رسم شدند. افزون بر تهیه نمودار های یاد شده به منظور بررسی دقیق تحولات هیدراید تیتانیم تا دمای ºC۵۰۰ ، نمودار DSC با سرعت ۱۰ درجه بر دقیقه رسم شد. نتایج نشان میدهد که پودر هیدراید تیتانیم با ترکیب شیمیایی TiH۱.۹۲۴ در گاز آرگون طی دو مرحله TiH۱.۹۲۴→δ-TiHX→α-Ti به ترتیب در دماهای ºC۵۳۴ و ºC۶۴۲ تجزیه میشود. مکانیزم رفتار تجزیه حرارتی پودر هیدراید تیتانیم در هوا پیچیده بوده و با تجزیه آن در گاز آرگون بسیار متفاوت است. به نظر می رسد خروج گاز هیدروژن از هیدراید تیتانیم در هوا طی ۸ مرحله به ترتیب در دماهای ۲۸۵،۴۶۰،۵۵۰،۶۶۰،۶۹۰،۷۲۰،۷۵۰ و ۸۲۵ درجه سانتیگراد انجام میشود. در نمودار DTG یک مقدار کمینه، تقریبا در دمای ºC۸۳۵ ، مشاهده میشود که حاکی از کاهش شیب افزایش وزن پودر با دما است. به نظر میرسد مکانیزم رفتار تجزیه حرارتی پودر هیدراید تیتانیم تحت کنترل دو عامل نفوذ داخلی (نفوذ اتمهای هیدروژن و اکسیژن درون لایههای محلول جامد، اکسیدی و هیدراید تیتانیم) و واکنش شیمیایی (اکسیداسیون ) قرار دارد. دمای خروج گاز هیدروژن از هیدراید تیتانیم (تجزیه هیدراید تیتانیم) در هوا نسب به گاز آرگون در مرحله اول از ºC۵۳۴ به ºC۵۵۰ و در مرحله دوم از ºC۶۴۲ به ºC۶۶۰ افزایش مییابد. بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد مناسبترین دما، برای عملیات حرارتی اولیه پودر هیدراید تیتانیم در هوا، دماهای بین ºC۳۰۰ تا ºC۵۰۰ باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.