تبیین مولفه های تاب آوری شهری(نمونه موردی شهر جدید صدرا )
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: EBUCONF12_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 557
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهر ی
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد جهرم
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بیضاء
چکیده
در طی سال های اخیر، شهرها درصد زیادی از جمعیت جهان را به سوی خود جذب کرده اند. به طوری که تعداد کسانی که در شهرها زندگی می کنند به بیش از افراد ساکن در بیرون از شهرها رسیده است .امروزه این مراکز جمعیتی در معرض وقوع انواع سوانح طبیعی و یا سوانح انسان ساخت به دلیل پیشرفت تکنولوژی قرار دارند، که نتیجه ای جز توسعه ناپایدار شهری نخواهد داشت. از این رو و در حال حاضر دیدگاه غالب از تمرکز بر روی صرفا کاهش آسیب پذیری به افزایش تاب آوری در مقابل سوانح تغییر پیدا کرده است. هدف از انجام این تحقیق تبیین مولفه های تاب آوری شهر ی در شهر جدید صدرا بدون در نظر گرفتن مخاطره خاصی می باشد. برای نیل به این هدف از روش تحقیق توصیفی تحلیلی مبتنی بر تحلیل پرسشنامه در بین کارشناسان بهره گرفته شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آماری میانه، مد، میانگین، آزمون K-S، و آزمون On sample T-test استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل آماری نشان می دهد تاب آوری شهر صدرا در مولفه ها کاهش مخاطرات و شاخص اجتماعی - فرهنگی مثبت می باشد و شهر صدرا در این دو شاخص وضعیت مناسبی در مقابل بحران ها قرار دارد. و در شاخص نهادی - مدیریتی و زیرساختی مقادیر به دست امده کمتر از حد استاندارد و منفی میباشد که نتیجه گرفته می شود وضعیت تاب آوری شهر صدرا در بعد نهادی - مدیریتی و زیرساختی در حد نامطلوب و آسیب پذیر میباشد.کلیدواژه ها
برنامه ریزی شهری، تاب آوری، آسیب پذیری، ابعاد و مولفه ها، مدیریت سوانح، شهر صدرا.مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.