تطبیق ساختار فیلمنامه ی سه پرده ای سیدفیلد با داستان سیاوش و سودابه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی تئاتر و ارتباط فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: NCTHC01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عالی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی،موسسه آموزش عالی هنر شیراز

چکیده

بی شک شاهنامه جز آثار برجسته ی ادبیات فارسی است ، و یکی از پر محتوا ترین منابع برای اقتباس فیلمنامه است . هر فیلمنامه استاندارد باید با استفاده از الگوهای مناسب و درک کامل آن به ساختاری مناسب و استاندارد برسد . از استادان نام آور فیلمنامه سه پرده ای ، می توان از سید فیلد نماینده الگوی ساختاری داستان محور نام برد . نگارنده در تاش است با این مقاله به تطبیق و ارزشیابی ساختار داستان سیاوش و سودابه با این الگوها، بپردازد ، که شاهنامه ی فردوسی یک از شایسته ترین منابع برای تطبیق و استفاده از الگوهای برجسته جهانی است ، نه تنها الگوهای برجسته ، بلکه از ظرفیت های سینمایی و دراماتیکی نیز برخوردار است . چنان که مقیاس نوع کیفیت داستان ، لزوم آن برابری با الگوی ذکر شده یا الگوهای دیگر نیست . بگونه ای متکی به پایداری حضور و نفوذ بر مخاطب خود است . بنابراین یکی از علت های اصلی نامرادی فیلم های اقتباسی سینمای ایران ، درک نادرست متون ادبی و به کارگرفتن هنرمندانه ی مهارت الگوهای کارآمد فیلمنامه است .

کلیدواژه ها

سیاوش و سودابه، داستان،اقتباس، سید فیلد، الگوهای فیلمنامه، شاهنامه، ساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.