اولویت بندی مناطق مستعد کشت خربزه در ایران (کاربرد شاخص های ضرایب مکانی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی تولید و فرآوری خربزه
  • کد COI اختصاصی: IRANMELON01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1099
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم برقندان

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان

مجید پازند

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

کامران برقندان

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد نظری

فهیمه سرگلزایی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران- واحد کرج.

چکیده

یکی از مسائل اساسی که در برنامه ریزی های توسعه ملی و منطقه ای ب اید مورد توجه جدی قرارگیرد، شناسایی مزیت های نسبی مناطق مختلف در تولید محصولات گوناگون است . بنابراین، در این مطالعه تلاش شده است تا مزایای نسبی و اولویت های کشت محصول خربزه در ایران مشخص گردد . شاخص های مورد استفاده در این مطالعه جهت تعیین مزیت های نسبی عب ارتند از : شاخص مزیت در عملکرد، شاخص مزیت در مقیاس و شاخص مزیت کل . اطلاعات مورد نیاز در این مطالعه از آمارنامه های کشاورزی برای سال های88-61 و مرکز آمار ایران به دست آمد . نتایج این مطالعه نشان داد که استان های آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، خراسان شمال ی، گلستان و گیلان در کشت دیم و استان های اردبیل، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و سمنان و قزوین در کشت آبی این محصول دارای مزیت نسبی می باشند.

کلیدواژه ها

شاخص مزیت در عملکرد، شاخص مزیت در مقیاس، شاخص مزیت کل، خربزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.