پاسخ جمعیت های مختلف ۱۸۹۰ Artemia urmiana, Günther, پرورش یافته در پساب فاضلاب شهری به استرس دما و شوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-9-3_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید افشارهزارخانی

گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، کدپستی: ۵۷۱۴۹۴۴۵۱۴

رامین منا ف فر

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، کدپستی: ۵۷۵۶۱۵۱۸۱۸

هادی بذرافشان

گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، کدپستی: ۵۷۱۴۹۴۴۵۱۴

هاله خلیل پور

گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، کدپستی: ۵۷۱۴۹۴۴۵۱۴

مهران حبیبی رضائی

گروه سلولی و مولکولی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه تهران، صندوق پستی: ۱۴۱۷۶۱۴۴۱۸

علی اکبر موسوی موحدی

گروه بیوفیزیک، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، صندوق پستی: ۱۴۱۷۶۱۴۴۱۸

چکیده

به ­دلیل محدودیت­ در بهره ­برداری از منابع آبی سالم، پرورش آبزیان نمی ­تواند تقاضای روزافزون این محصولات را برآورده نماید. آرتمیا از جمله مدل ­های تحقیقاتی مهم و غذاهای زنده حایز اهمیت در صنعت آبزی ­پروری می­ باشد که پرورش آن به ­صورت صنعتی مورد توجه است. به ­منظور مطالعه کیفیت آرتمیای پرورش یافته در پساب فاضلاب شهری، ۴ جمعیت مختلف A. urmiana، متعلق به نواحی مختلف دریاچه ارومیه، در شوری ۷۵ گرم در لیتر در ۲ تیمار آب معمولی و پساب کلر زنی شده (ppm ۳) فاضلاب شهری ارومیه پرورش داده شد. تغذیه با ترکیبی از جلبک ­های تک سلولی (Dunaliela salina) و مخمر تک سلولی براساس پروتکل استاندارد صورت گرفت. میزان رشد و بقاء آرتمیا در روزهای سوم، هفتم، یازدهم، پانزدهم و بیستم مورد بررسی قرار گرفت. در انتهای دوره، مقاومت آرتمیاهای بالغ نسبت به تنش دمای بالا (۳۵ و ۳۸ درجه سانتی­ گراد) و شوری ­های ppt۱۲۰، ppt۱۸۰، ppt۲۴۰، ppt۲۸۰، ppt ۳۶۰ مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که تفاوت ­های معنی­ داری در میزان رشد و بقاء مابین جمعیت ­های مختلف A. urmiamaاز نواحی مختلف دریاچه در رشد و بقاء و مقاومت نسبت به استرس ­های محیطی وجود دارد (۰/۰۵> p). هم ­چنین پرورش در پساب توانست نتیجه بسیار موفقی را در فاکتورهای رشد و مقاومت نسبت به استرس ­های محیطی در مقایسه با آب معمولی نشان دهد (۰/۰۵> p). نتایج این تحقیق نشان داد که پساب شهری کلرزنی شده محیط مناسبی برای پرورش مصنوعی آرتمیا می­ باشد و می ­توان با استفاده از این آب، توده زنده ­ای با رشد بهتر و مقاوم نسبت به شرایط محیطی تولید نمود.

کلیدواژه ها

آرتمیا, استرس, بقاء, پساب فاضلاب شهری, رشد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.