اثرات رژیم غذایی حاوی اسیدآلی و سرکه سیب بر یک پارچگی هپاتوپانکراس و فلور باکتریایی روده در میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 9، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_AEJO-9-3_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 328
نویسندگان
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵
چکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثر جیره غذایی حاوی سرکه سیب و پروپیونیک اسید بر بافت شناسی هپاتوپانکراس، شمارش تعداد هموسیت و فلور باکتریایی روده میگوی وانامی می باشد. در این مطالعه تعداد ۲۲۵ قطعه میگو وانامی با وزن ۰۴ /۰ ±۱۰/۲ گرم با رژیم غذایی حاوی سرکه سیب و پروپیونیک اسید به مدت ۶۰ روز تغذیه شدند. تیمارها شامل، سه جیره آزمایشی حاوی سطوح صفر، ۱% سرکه سیب و ۰/۵% پروپیونیک اسید بود. در پایان دوره به صورت تصادفی از میگوها نمونه برداری شد. نتایج نشان داد که تعداد کل هموسیت در میگوهای تغذیه شده با جیره غذایی مکمل افزایش معنی داری داشت (۰/۰۵> p). تعداد سلول های کیسه ای تفاوت معنی داری در میان تیمارها مشاهده نشد (۰/۰۵> p)، درحالی که تعداد سلول های جذبی- ذخیره ای در تیمارهای حاوی سرکه سیب و پروپیونیک اسید کاهش معنی داری داشت و بیش ترین کاهش هم در تیمار سرکه سیب به مشاهده شد (۰/۰۵> p). از طرفی، نتایج نشان داد که قطر توبول های هپاتوپانکراس در تیمار پروپیونیک اسید کاهشداشت. هم چنین، کل باکتری های قابل کشت در روده میگوهای تغذیه شده با سرکه سیب و پروپیونیک اسید کاهش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد داشت (۰/۰۵> p). این یافته ها نشان داد که سرکه می تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای اسیدهای آلی معرفی شود و هم چنین پتانسیل بزرگی برای استفاده از این ماده در جیره غذایی میگوی وانامی وجود دارد.کلیدواژه ها
سرکه سیب, میگوی وانامی, فلور باکتریایی, هپاتوپانکراس, تعداد هموسیت کلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.