استفاده از آنزیم تریپسین در جیره غذایی فیل ماهی (Huso huso) و اثرات آن بر رشد، ترکیب بدن، برخی فاکتورهای بیوشمیایی خون و فعالیت تریپسین روده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-9-3_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خسروانی زاده

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵

محمد سوداگر

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵

حسن صالحی

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، صندوق پستی: ۶۱۱۶-۱۴۱۵۵

علیرضا عالیشاهی

گروه فرآوری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵

سیدمهدی جعفری

گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵

چکیده

مکمل­ های آنزیمی پروتئازی می­ توانند اثرات فاکتورهای ضد تغذیه ­ای را از بین برده و سبب بهبود رشد ماهیان شوند. هدف از این پژوهش، به­ کارگیری آنزیم ترپسین خوکی در جیره غذایی و بررسی اثرات آن بر فاکتورهای رشد، ترکیب بدن، برخی از پارامترهای بیوشیمیایی خون و فعالیت تریپسین روده فیل ماهی (Huso huso) بوده است. این آزمایش به ­صورت طرح کاملا تصادفی در سه تیمار و سه تکرار انجام شد و آنزیم تریپسین  در ۳ سطح صفر، ۰/۰۱ و  ۰/۰۲ درصد به جیره غذایی اضافه شد. ماهیان به­ مدت ۴۵ روز با جیره­­ های آزمایشی تغذیه شدند و فاکتورهای رشد شامل: درصد افزایش وزن (WGP)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، شاخص وضعیت (CF)، کارایی پروتئین (PER) و شاخص کبدی (HSI) مورد بررسی قرار گرفت. از فاکتورهای بیوشیمیایی خون میزان گلوکز، BUN، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و نسبت آلبومین به گلوبولین اندازه­­گیری و بررسی شد. تیمارهای مختلف در شاخص وضعیت تفاوت معنی ­داری با یکدیگر نداشتند (۰/۰۵< p). اما درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و کارایی پروتئین در سطوح آنزیمی ۰/۰۱ و ۰/۰۲ درصد با گروه شاهد تفاوت معنی­ داری داشت (۰/۰۵> p). شاخص کبدی و فعالیت تریپسین روده در سطح ۰/۰۲ درصد با گروه شاهد دارای تفاوت معنی ­داری بودند (۰/۰۵> p). ترکیب بدن و فاکتورهای بیوشمیایی خون، در سطوح مختلف آنزیمی با گروه شاهد تفاوت معنی­­ داری نداشتند (۰/۰۵< p).

کلیدواژه ها

تریپسین, فیل ماهی (Huso huso), شاخص های رشد, فاکتورهای بیوشمیایی خون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.