مطالعه ی آلودگی های ناشی از سیلان و فوران چاه و اثرات آن برمحیط زیست و سلامت انسان و ارایه ی روشهایی برای تشخیص جلوگیری و پاکسازی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)
  • کد COI اختصاصی: MBHSE01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جابر طاهری شکیب

گروه مهندسی نفت دانشگاه شهید باهنر کرمان

منطور فاتحی راد

گروه مهندسی نفت دانشگاه صنعتی شریف

سعید عابدی

گروه مهندسی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

درزمان حفاری چاه های نفتی اگر فشار سازند از فشار ستون گل حفاری بیشتر باشد kick یا سیلان چاه اتفاق می افتد اگر سیال سازندی و گل حفاری به سطح برسند اسیب های جبران ناپذیری برسلامت انسان و محیط زیست خواهند داشت این اثرات و طبعات آن درا ین مقاله به تفصیل مورد بررسی قرارگرفته است همچنین عوامل مختلف ایجاد این پدیده و بهترین راه های تشخیص آن جهت اقدام مناسب برای جلوگیری از فوران چاه ارایه شده است نشت موادنفتی و فلزات سنگین موجود در گل حفاری و سیال سازند باعث ایجاد تغییرات فاجعه باری در اکوسیستم های مختلف و حتی زنجیره ی غذایی انسانی خواهد شد. از این جهت پاکسازی مواد نشت کرده در محیط امری حیاتی خواهد بود که باید به سرعت انجام شود. دراین مقاله روشها و تکنولوژی های مختلفی مانند استفاده از میکروارگانیسم ها Solidifiers تمیز کننده ها و استفاده از چاه های هوشمند برای جلوگیری و پاکسازی این مواد ارایه شده است .

کلیدواژه ها

محیط زیست، آلودگی ، فولان ، گل حفاری، سیلان، چاه های هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.