اثار تربیتی تضرع از منظر قرآن کریم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI05_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر شعاعی

استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

ثریا قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

چکیده

تضرع بابی است که بر پایه شناخت و آگاهی انسان از خود و جایگاه واقعی اش در جهان و ارتباطش با آفریدگار خویش و دیگر مخلوقات سامان می یابد. اگرچه تذلل و تضرع در پیشگاه خداوند متعال همواره از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ اما این حالت به هنگام سختی ها و مشکلات برای انسان نمود بیشتری دارد. در این تحقیق که با روش توصیفی- تحلیلی صورت پذیرفته است سعی بر این است که آثار تربیتی تضرع از منظر قرآن کریم مورد بررسی قرار گیرد. واژه ی تضرع و مشتقاتش هفت بار به صورت صریح و در مواردی به صورت غیر صریح در قرآن آمده است. تضرع که به معنای تذلل همراه با طلب حاجت و نیاز می باشد، در واع روح و جان عبادت در برابر خداوند متعال است. از مهمترین آثار آن می توان به مواردی از قبیل: «تقویت ایمان و خداباوری»، «امنیت در برابر عذاب الهی»، «زمینه اجابت دعا»، «صرت الهی»، «آرامش روانی»، «قرارگرفتن در زمره ی نیکان و صالحان»، «رهایی از گرفتاری ها»، «برطرف شدن تکبر» و «خودساختگی» اشاره کرد.

کلیدواژه ها

تربیت، تضرع، آثار تربیتی، تضرع در قرآن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.