بررسی تطبیقی شان نزول های مشهور آیات اولیه سوره معارج
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
- کد COI اختصاصی: RELIGI05_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 559
نویسندگان
استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
دانشجوی دکتری دانشگاه جامعه الوصطفی العالمیه
چکیده
در تفاسیر اسلامی درباره آیات اولیه سوره معارج که درباره عذاب حتمی و فوری خداوند صحبت می کنند که براثر درخواست فرد با گروهی بر آنان نازل شد. در گ ونه شان نزول ذکر شده است. بر اساس یکی از آن ها، فرد مورد ابتلای این عداب الهی یکی از افراد مشترکان عرب بوده است که تحقق آن عذاب الهی نیز به صورت کشته شدن فجیع او در جنگ بدر بوده است؛ اما بر اساس شان نزول دیگر، آیات مذکور در رابطه با اعلان ولایت امام علی علیه السلام در غدیر عم و انکار آن توسط شخصی از منافقان و در نتیجه آن درخواست عذاب الهی و نازل شدن آن بر شخص مذکور می باشند. مستند هر دو شان نزول مذکور روایات آمده در این زمینه هستند. در مقاله حاضر که با روش توصیفی و تحلیلی صورت پذیرفته است، با بررسی سندی و محتوایی هر دو گونه روایات این نتیجه به دست آمده است که روایات شان نزول دوم از جهت سند و دلالت نه تنها ضعف ندارند بلکه از جهاتی همچون کثرت احادیث، نقل مخالفین، موافقت با مضمون آیات و ... نسبت به روایات مقابل که از ضعف های زیاد سندی و دلالتی برخوردار هستند، قوی تر و نزدک به واقع و حقیقت هست.کلیدواژه ها
سوره، معارج، شان نزول، غدیر خم، ولایت امام علیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.