بررسی جایگاه معماری بومی در سینمای مازنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS03_270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی رنجبر

عضوهیات علمی گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

چکیده

مفهوم بوم طی چند دهه اخیر مبحث مهمی بوده که در حوزه های مختلفی چون هنر، معماری و جامعه شناسی پرداخته شده. سینما بستریست که میتواند بازخوانی و تعریفی جدید از بوم ارایه نماید. سینمایی که دارای هویت مکانی و موضوعی خاص بوده می تواند در جهت شناساندن مخاطبین خود و آشنایی بیشتر با معماری ،فرهنگ، اقتصاد و ...آن منطقه قدم بردارد. در این پژوهش تلاش شده فیلمهای ساخته شده در مازندران بررسی گردیده و مورد تحلیل واقع گردد تا بتوان به این سوال پاسخ داد که از چه ابزارهایی میتوان در جهت معرفی بوم و معماری بومی برای بیان اهداف فیلم در هر زمینه ای کمک گرفت. روش این پژوهش توصیفی تحلیلی بوده وبه همین دلیل تعدادی فیلم قابل بحث بصورت نمونه مورد تحلیل کمی وکیفی قرار گرفته که نتایج نشان میدهد که معماری در سینما توانایی افزایش پروسه ادراک فضا و حس مکان و یا موضوع را برای مخاطب خود به ارمغان آورده است. در پایان مشخص شد تعریف مکان و هویت مکانی بهمراه علم روانشناسی فضایی بطور دقیق و علمی کمک شایانی به سینماگردر رساندن بهتر مفهوم سینمای خود به مخاطب را در بوم مشخص و دارای هویت فراهم میسازد.

کلیدواژه ها

معماری بومی ، روانشناسی فضایی ، هویت مکانی ، سینما ، حس مکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.