بررسی و مقایسه روشهای واترمارکینگ دیجیتال مقاوم در حوزه تبدیل ومبتنی بر تکنیکهای محاسبات نرم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS03_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده باستانی

دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، دانشکده مهندسی

چکیده

واترمارکینگ دیجیتال به منظور حفظ حق نشر و تائید هویت مالک چند رسانه ای استفاده میشود. این تکنیک در اصل جاسازی اطلاعات محرمانه مالک رسانه است بگونه ای که هر گونه تغییر و تعارض با اطلاعات مالک در رسانه قابل تشخیص باشد. در سالهای اخیر روشهای واترمارکینگ متنوعی توسط محققین ارائه شده اند. روشهای مبتنی بر محاسبات ترم از جمله روشهایی است که در واترمارکینگ مورد توجه بوده و منجر به بهبود کارایی الگوگذاری گردیده است. در این مقاله تعدادی از روشهای واترمارکینگ که در حوزه تبدیل انجام شده و از مدلهای هوشمند محاسبات ترم نیز بهره گرفته و ضمنا از مقاومت بالاتری در برابر انواع حملات برخوردار بوده اند بررسی شده است. پس از معرفی الگوریتم مورد استفاده در هر کدام، سه فاکتور مهم مقاومت، ظرفیت و غیر قابل کشف بودن آنها با هم مقایسه گردیده است. علاوه بر این، مفاهیم اصلی، ویژگی ها، دسته - بندی و کاربردهای واترمارکینگ تشریح شده است.

کلیدواژه ها

واترمارکینگ دیجیتال، حوزه تبدیل، محاسبات نرم، امنیت، مقاومت، ظرفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.