داده کاوی کشف صورتهای مالی متقلبانه و اختلاس مالی برای گروههای تجاری بین سال های ۲۰۱۶ و۲۰۱۴

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS03_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نعمتی

گروه حسابداری، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

زهرا بابازاده

گروه مهندسی کامپیوتر، موسسه غیرانتفاعی و غیر دولتی مقدس اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

وضعیت مالی در صورتهای مالی شرکتها منعکس شده است. با این حال، نقاط ضعف بیانیه مالی بسیاری وجود دارد که می تواند به فرصتی برای احزاب خاص برای ارتکاب به کلاهبرداری در بیانیه مالی تبدیل شود. سرمایه گذاران به صورتهای مالی شرکت ها و داده های اقتصادی تکیه می کنند تا تصمیمات سرمایه گذاری خود را اعلام کنند. با این حال، بسیاری از شرکت ها صورت های مالی را دستکاری می کنند تا سرمایه بیشتری را از جانب سرمایه گذاران و موسسات مالی افزایش دهند که عملی بودن صورت های مالی را کاهش می دهد. محیط کسب و کار مدرن بسیار اطلاعات محور است و سیستم ها و فعالیتهای اطلاعاتی شرکت ها پیچیده و پویا هستند و این فن آوری برای اجتناب از شناسایی تقلب مالی به طور مداوم به روز می شود. هدف از این مطالعه شناسایی تقلب در صورتهای مالی است که با استفاده از مدل نمره کلاهبرداری وارد شده انجام شده است. کلاهبرداریهای بزرگ مالی انجام شده توسط شرکتهای بزرگ در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه کشف و گزارش شده است. شرکت ها حدود ۵ درصد از درآمدهای سالانه خود را به صورت عمومی از طریق کلاهبرداری و۱,۹ درصد از درآمدهای سالانه خود را به طور مشخص در کلاهبرداری در صورتهای مالی از دست می دهند. (انجمن آزمونگرهای رسمی . علاوه بر این، هنگامی که منابع به دلیل گمراه کردن داده های مالی ناپدید می شوند، می تواند به کارآیی سرمایه، کار و بازار آسیب برساند. کلاهبرداری در گزارش های مالی ریسک تجارت را نیز افزایش می دهد. در این مطالعه از آنالیز رگرسیون خطی چندگانه استفاده شده است. نتایج نشان داده متغیرهای ثبات مالی، ماهیت صنعت ، نظارت ناکارآمد و عقلانیته اثرگذار بوده و قابل شناسایی وجود تقلب در بیانیه مالی نیستند. به طور همزمان تمام متغیرها در این مطالعه به میزان قابل توجهی قادر به شناسایی تقلب بیانیه مالی بوده اند.

کلیدواژه ها

داده کاوی، کلاهبرداری، صورتهای مالی، اختلاس و تقلب مالی، ماهیت صنعت، نظارت ناکارآمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.