تاثیر انهدام جلورونده در سازه های مهاربند شده تحت بار زلزله با لحاظ میراگرهای مگنتورئولوژیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS03_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا کبودجامه

کارشناسی ارشد عمران، سازه، دانشگاه شهید عباسپور، تهران، ایران

چکیده

در سالهای اخیر با انتشار مبحث ۲۱ و همچنین افزوده شدن بخش بارهای انفجاری به مبحث ششم، اهمیت بررسی اثر انفجار بر بخش های مختلف سازه مشخص تر شد. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع، در پژوهش حاضر به بررسی گسیختگی پیش رونده ناشی از خرابی اعضاء باربر ثقلی در سازه های مهاربندی شده مجهز به میراگر های MR پرداخته شد. با توجه مدل های مورد مطالعه در این پایان نامه، ساختمانهای۵، ۱۰ و ۱۵ طبقه با سیستم دوگانه قاب خمشی فولادی و مهاربندی برون محور، مجهز به میراگر های MR از لحاظ گسیختگی پیش رونده مورد بررسی قرار گرفته شد. برای مدلسازی از نرم افزار SAP۲۰۰۰ استفاده شد. نتایج نشان داد سازه هایی که در برابر زلزله طراحی شده اند، لزوما دارای مقاومت کافی در برابر خرابی پیش رونده نیستند. در حالت های حذف ستون میانی در طبقات بالایی سازه، سطوح عملکرد مفاصل پلاستیک در محدوده مجاز آئین نامه UFC قرار داشته اند؛ به عبارت دیگر در این حالت های حذف، خرابی در سازه رخ نخواهد داد. ولی در قاب کناری بدون مهاربند با حذف ستون کناری در طبقه بالایی خرابی را در سازه به بار خواهد آمد. با توجه به این نتایج در این پایان نامه، با قرار دادن مهاربندها در دهانه های کناری می توان درصد احتمال خرابی را کاهش داد. نتایج تحلیل حاکی از آن است که برای اعضاءی که نیروی محوری در آنها تعیین کننده می باشد، حذف المان در طبقات پائین حالت بحرانی تری پدید می آورد؛ اما در مورد لنگر خمشی عکس این موضوع صادق است. در حالتهای حذف در طبقات بالایی همه مدلها، مفاصل پلاستیک بیشتر در تیرها تشکیل شده اند ولی در حالات حذف مختلف در طبقات پائین، مفاصل پلاستیک در ستونها تشکیل شده اند. در نتیجه با حذف المان در طبقات پائین، خرابی در جهت قائم انتشار می یابد و با حذف در طبقات بالا خرابی در جهت افقی سازه گسترش می یابد.

کلیدواژه ها

سازه های مهاربندی شده، خرابی پیش رونده، میراگر های MR حالتهای حذف عضو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.