سرویس های مکانی مبتی بر معماری سرویس گرا مطالعه موردی سرویس های خدمات شهری در تهران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: نشریه سنجش از دور و GIS ایران، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GIS-1-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا امیریان

دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

علی اضغر آل شیخ

دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

آناهید بصری

دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

وجود اطلاعات کامل و صحیح و بهنگام، از مهم ترین ابزارهای کارآمد شهری است. لذا دسترسی و پردازش اطلاعات مربوط به به خدمات شهری نقش بسیار مهمی در فرایند های مختلف مدیریت شهری داد. با توجه به حجم بالاو تغییرات بسیار زیاد اطلاعات خدمات شهری و همچینین تعدد استفاده کنندگان این اطلاعات، مقاله حاضر به ارائه راه حل هایی برای دسترسی و پردازش داده های مکانی اقلام خدمات شهری برای کاربران مختلف می پردازد. با توجه به تعدد سکوهای محاسباتی و گوناگونی کاربران اطلاعت خدمات شهری (معاونت مختلف شهرداری، بخش خای دولتی، خصوصی، دانشگاهی و شهروندان) دسترسی و پردازش داده ها می بایست بر مبتای سرویس های تعامل پذیر که بر مبنای استانداردهای رایج در دنیای فناوری اطلاعات و اطلاعات مکانی طراحی و پیاده سازی می شوند، صورت پذیرد. با این حال استانداردهای تعامل پذیر مطرح شده در دنیای فناوری اطلاعات و اطلاعات مکانی دارای تفاوت های اساسی اند. بر این اساس، تحقیق حاضر مهم ترین راه حل های فراهم کردن تعامل پذیری را مطرح می سازد و تفاوت های آن ها را شرح می دهد. پس از آن با ارائه راهکارهایی در خصوص تلفیق سرویس های مکانی و فناوری های سرویس های وب، این تحقیق روشی را به منظور طراحی و پیاده سازی سرویس های تعامل پذیر برای دسترسی و پردازش اطلاعات مکانی در زمینه خدمات شهری با در نظر گرفتن نیازمندی های خاص هر دسته از کاربران، طراحی و پیاده سازی می کند.

کلیدواژه ها

سرویس های مکانی, معماری سرویس گرا, مدیریت شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.