بررسی و مقایسه چارچوبها و مدلهای ارزیابی اعتماد درحوزه تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش فناوری اطلاعات، حال، آینده
  • کد COI اختصاصی: ITPF02_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود عالمی بایگی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مهدی رواخواه

چکیده

افراد معمولا درمواجهه با عدم قطعیتی که در طبیعت و جامعه وجود دارد از اعتماد وشهرت استفاده می کنند در حال حاضر در علوم کامپیوتر تحقیق در زمینه اعتماد در سه حوزه به طور گسترده در حال انجام است حوزه اول مبتنی بر سیاست می باشد که با استفده از روشهایی نظیر امضای دیجیتالی و احراز هویت انجام می شود حوزه دوم نیز به عنوان مبتنی بر شهرت شناخته می شود کهدرآن از ابزارهایی نظیر شبکه های اجتماعی استفاده میشود حوزه سوم نیز با استفاده از دو حوزه قبل سعی در مدلسازی و تعریف اعتماد پیش نیازها شرایط مولفه ها و نتایج مربوط به اعتماد دارد این مدلها برای تصمیم گیری و تحلیل اعتماد توسط عوامل انسانی و یا ماشینی به کارمی روند برای آنکه یک عامل الکترونیکی یا انسانی بتواند به ارزیابی رفتار سایرعاملها درجهت بهبود تعاملات اجتماعی با آنها بپردازد چارچوبها و مدلهای اعتماد محاسباتی و شهرت فراوانی توسعه یافته اند. دراین مقاله سعی داریم برخی از مهمترین چارچوبها و مدلهای اعتماد محاسباتی و شهرت مختلف در حوزه تجارت الکترونیک را گردآوری و از نظر ویژگیهای مختلف با یکدیگر مقایسه نماییم.

کلیدواژه ها

اعتماد، تجارت الکترونیک، چارچوب اعتماد، شهرت، مدل محاسباتی اعتماد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.