اثرات پودر دیواره سلولی مخمر (ساکارومایسس سرویسیه) همراه با مکمل اسید بوتیریک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، جمعیت میکروبی ایلئوم و فراسنجه های بیوشیمیایی سرم در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-10-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید رضایی پور

گروه علوم دامی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر، ایران

سینا نهاوندی

گروه علوم دامی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر، ایران

چکیده

آزمایشی به­منظور مطالعه دو مکمل خوراکی بر عملکرد تولیدی، فراسنجه­های خونی و جمعیت میکروبی روده جوجه گوشتی انجام شد. تعداد ۲۰۰ قطعه جوجه گوشتی راس ۳۰۸ (مخلوط دو جنس) در ۴ تیمار آزمایشی با ۵ تکرار و در هر تکرار ۱۰ قطعه جوجه توزیع شد. در این آزمایش از ۴ تیمار آزمایشی به­ترتیب شامل: جیره شاهد، جیره شاهد حاوی۳ گرم بر کیلوگرم اسیدبوتیریک، جیره شاهد حاوی ۲/۵ گرم بر کیلوگرم دیواره سلولی مخمر و جیره شاهد حاوی مخلوط اسیدبوتیریک و دیواره سلولی مخمر استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی بر صفات عملکرد رشد جوجه­های گوشتی تاثیری نداشتند. در مورد اجزای لاشه، افزودن مکمل بوتیریک اسید وزن نسبی ران را در جوجه­های گوشتی کاهش داد (۰/۰۵> p). جمعیت روده­ای سالمونلا در جوجه­های گوشتی تغذیه شده با دیواره سلولی مخمر همراه با بوتیریک اسید کاهش معنی­داری داشت (۰/۰۵> p). برعکس، تیمار دیواره سلولی مخمر همراه با بوتیریک اسید سبب افزایش معنی­دار جمعیت لاکتوباسیلوس در ایلئوم شد (۰/۰۵> p). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر جمعیت اشریشیا کلی و کل باکتری­های روده نداشتند. غلظت آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) کبدی در جوجه­های تغذیه شده با جیره شاهد بیش ترین مقدار را نشان داد (۰/۰۵> p). می ­توان نتیجه ­گیری کرد که افزودن دیواره سلولی مخمر و بوتیریک اسید اثر منفی بر عملکرد رشد جوجه­ های گوشتی نداشت. علاوه بر این، جمعیت میکروبی روده در جوجه­ های گوشتی تغذیه شده با مکمل­ های دیواره سلولی مخمر و بوتیریک اسید بهبود یافت.

کلیدواژه ها

جوجه, بوتیریک اسید, مخمر, متابولیت های خون, عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.