CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طبقه بندی اکولوژیک زیست گاه های ساحلی – دریایی استان بوشهر (ناحیه مرکزی) بر اساس مدل استاندارد (CMECS) و با به کارگیری سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

عنوان مقاله: طبقه بندی اکولوژیک زیست گاه های ساحلی – دریایی استان بوشهر (ناحیه مرکزی) بر اساس مدل استاندارد (CMECS) و با به کارگیری سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
شناسه ملی مقاله: JR_AEJO-10-2_039
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محبوبه مهردوست - باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران، صندوق پستی: ۴۴۱۴۱-۷۵۱۴۹
فریدون عوفی - سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، صندوق پستی: ۱۴۹-۱۴۹۶۵
صفورا بهزادی - دانشگاه شهید بهشتی، تهران ، صندوق پستی:۱۴۴۵۱-۷۵۳۱۷

خلاصه مقاله:
این تحقیق طی یک دوره نه ماه (۹۶-۱۳۹۵) با هدف شناسایی طبقه بندی و کدبندی زیستگاه های ساحلی بندر بوشهر(بخش مرکزی) با استفاده از روش استاندارد طبقه بندی اکولوژیک مناطق ساحلی و دریایی (CMECS) به عنوان جدیدترین مدل طبقه بندی اکولوژیکی انجام گرفت. این تحقیق بر پایه مطالعات کتابخانه ایی بررسی های میدانی نمونه برداری های فصلی (جهت مشخص نمودن تاثیرات احتمالی ناشی از تغییرات آب و هوایی) تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره ایی و با به کار گیری GIS صورت گرفت. بر اساس این مدل سه گروه ازلایه های اطلاعاتی مدل CMECS شامل جزء سطح بستر (SC)، جزء ژئومورف سطح (GC) و جزء پوشش زیستی (BC) به کار گرفته شد. با توجه به وسعت منطقه مورد مطالعه و بر اساس ویژگی های ژئوموفولوژی ساحلی در بیست ایستگاه سیزده کد استاندارد برای ناحیه ساحلی بندر بوشهر شناسایی گردید. تنوع زیستی پایین در ناحیه ساحلی ناشی از افزایش مراکز توسعه صنایع و واحد های خدماتی و وابسته به عنوان بخش های انسان ساخت می باشد که باعث محدود شدن مناطق بکر در ناحیه ساحلی شده اند. پدیده های انسان ساخت از عوامل تاثیرگذار بر نوسانات اجتماعات گروه های جانوری و گیاهی در زیستگاه های ساحلی - دریایی استان بوشهر می باشد.

کلمات کلیدی:
زیستگاه های ساحلی, طبقه بندی اکولوژیک, CMECS, بوشهر, خلیج فارس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1305741/