تاثیر سطوح مختلف کورکومین موجود در گیاه زردچوبه (Curcuma longa) جیره بر عملکرد رشد و رنگ پذیری پوست ماهی اسکار Astronotus ocellatus (Agassiz, ۱۸۳۱)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AEJO-10-4_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه نظری

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران، صندوق پستی: ۱۱۴۴

میر مسعود سجادی

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران، صندوق پستی: ۱۱۴۴

بهرام فلاحتکار

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران، صندوق پستی: ۱۱۴۴

چکیده

به ­منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف کورکومین موجود در گیاه زردچوبه بر عملکرد رشد و رنگ­ پذیری ماهی اسکار،۱۵۰ قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه ۰/۲۵±۵/۱ گرم و طول متوسط ۰/۳۶±۶/۲۵ سانتی ­متر به ­طور تصادفی به ۵ گروه تقسیم شده و به ­مدت ۵۶ روز نگه ­داری وبا جیره­ های مختلف تغذیه شدند. گروه شاهد غذای تجاری فاقد کورکومین (C۰) و سایرگروه­ ها به ­ترتیب با ۵ ( C۱۵) ۱۵ ,(C۱۰) ۱۰ ,(C۵) و ۲۰ (۲۰ C) گرم کورکومین در هر کیلوگرم جیره تجاری تغذیه شدند. شاخص ­های رشد تیمارهای آزمایشی هر دو هفته یک ­بار اندازه ­گیری شدند. نتایج نشان داد بین تیمارهای  C۰ و C۵ از لحاظ وزن نهایی و نرخ رشد ویژه تفاوت معنی­ دار آماری وجود دارد (۰/۰۵> P). بیش ­ترین وزن نهایی و هم ­چنین کم ­ترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار C۵ مشاهده شد. تفاوت معنی ­داری در بازده پروتئین و چربی بین تیمارهای C۵ و C۲۰ مشاهده شد (۰/۰۵> P) به ­طوری ­که بیش ­ترین مقدار آن­ ها در تیمار C۲۰ مشاهده شد. نتایج حاصل از اندازه­ گیری میزان کورکومین ذخیره شده در پوست نشان داد میزان کورکومین تیمار C۲۰ به ­طور معنی ­داری نسبت به تیمار C۰ بیش ­تر بود (۰/۰۵> P). نتایج تحقیق کنونی نشان داد که استفاده از ۵ گرم کورکومین در جیره غذایی باعث بهبود عملکرد رشد در ماهی اسکار می ­شود و هم ­چنین استفاده از ۱۵ گرم کورکومین در جیره غذایی آن ­ها باعث رنگ­پذیری بهینه در این ماهیان می ­شود.

کلیدواژه ها

کورکومین, رنگ پذیری, رشد, ماهی اسکار, Astronotus ocellatus

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.